Penurie de procurori în Parchetele sucevene


Intră acum și în grupul de

Potrivit prim procurorului sucevean, Elisabeta Cocîrlă , în judeţul Suceava activitatea a fost desfăşurată în anul 2008 cu 34 de procurori dintr-o schemă de 51 procurori – 17 posturi fiind vacante. Prim procurorul sucevean menţionează într-un comunicat de presă că schema este incompletă la toate unităţile de parchet, cu excepţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei unde funcţionează 4 procurori dintr-o schemă de 4, dar care urmează a se descompleta prin pensionarea unui procuror. „Pentru a veni în sprijinul colegilor de la parchetele locale care s-au confruntat cu un volum mare de muncă, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au soluţionat 901 cauze de competenţa acestor unităţi. Astfel, au fost preluate 404 dosare de la parchetul local, acestea fiind cauze complexe sau cauze mai vechi de 6 luni de la începerea urmăririi penale sau de la înregistrare. De asemenea, 3 procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava au fost delegaţi la parchete de pe lângă Judecătorii, perioadă în care au fost soluţionate 507 dosare”, precizează Elisabeta Cocîrlă.

Aceasta spune că principala problemă cu care s-au confruntat procurorii în anul 2008 este volumul mare de dosare şi lucrări ce au revenit spre soluţionare fiecăruia. Astfel, fiecare procuror a soluţionat în medie cca 600 dosare, a participat la judecarea a cca 410 dosare, iar prim procurorii au soluţionat aproximativ 300 plângeri împotriva soluţiilor.
„Acest volum a afectat uneori operativitatea în soluţionarea cauzelor, dar a existat o preocupare permanentă pentru soluţionarea cu precădere a cauzelor vechi şi interes în vederea stabilirii adevărului”, a menţionat prim procurorul sucevean.


Intră acum și în grupul de