Ion Lungu anunță că este asigurată finanțarea pentru Podul Unirii, modernizarea Ștrandului Ițcani, modernizarea Pieții George Enescu, gaz natural în Burdujeni-sat și platforma betonată a diviziei electrice TPL. Banii provin dintr-un credit aprobat în 2016 și din care municipiul poate trage în acest an 17,5 milioane de lei


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că în acest an municipalitatea va putea folosi suma de 17,5 milioane de lei din creditele aprobate în anii 2015 și 2016.

Lungu a spus că a fost, marți, la Comisia de împrumuturi în legătură cu cele două credite ale Primăriei care sunt aprobate de Consiliul local, sunt aprobate de Comisia de împrumuturi și pentru care nu s-a avizat încă tragerile.

El a explicat că municipiul Suceava are credite aprobate și nefolosite în valoare de 27, 6 milioane de lei din care în acest an se va putea folosi suma de 17,5 milioane de lei.

„Nici în acest an nu ne-au aprobat întreaga sumă”, a spus Lungu.

Primarul a explicat că o parte din obiectivele pentru care s-a aprobat creditul au fost deja finalizate cu fonduri de la bugetul local, cum ar fi Piața Burdujeni, reabilitarea statuii lui Ștefan cel Mare.

El a anunțat că va solicita Consiliului Local să aprobe finanțarea prin credit a Podului Unirii, platformei betonate și racordului electric pentru divizia electrică a TPL, lucrările de aducțiune de gaz metan în Burdujeni-sat, modernizarea Ștrandului Ițcani, modernizarea Pieții George Enescu, precum și alte investiții mai mici.

„Aceste investiții mari au asigurată finanțarea prin credit. Noi avem gradul de îndatorare destul de redus, de 13-14 la sută.Aceste sume au fost aprobate, dar nu ne-au dat voie să folosim acești bani. Primul credit, aprobat în 2015, mai sunt de tras 2,6 milioane de lei, iar al doilea, de 25 de milioane de lei a fost aprobat în 2016”, a spus Ion Lungu. (T.B.)

conferinta de presa

Primarul Sucevei, Ion Lungu – LIVE in conferinta de presa saptămânală la Primăria Suceava

Gepostet von NewsBucovina.ro am Dienstag, 15. Januar 2019

Intră acum și în grupul de