Noul director medical al SJU Suceava, Mircea Macovei, anunță direcțiile de dezvoltare: chirurgia oncologică și introducerea procedurilor de radioterapie, chirurgia vasculară, cardiologia intervențională, ortopedia, dar și chirurgia plastică și înființarea compartimentului de arși


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Județean de Urgență Suceava, Vasile Rîmbu, a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, că la propunerea sa, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, l-a numit pe Mircea Alexandru Macovei în funcția de director medical interimar al spitalului.

Vasile Rîmbu a spus că fostul director medical, Doina Elena Ganea și-a îndeplinit mandatul și l-a dus la bun sfârșit și că va fi alături de actuala conducere ca și consultant pentru îmbunătățirea serviciilor medicale.

El a subliniat că Mircea Alexandru Macovei este unul dintre medicii din garda tânără, din cei peste 125 de medici angajați la SJU Suceava în ultimii 10 ani.

„Ei sunt majoritari, iar un medic provenit din rândul lor va avea autoritatea necesară progresului pe care noi îl dorim cu toții atât de mult”, a spus Rîmbu.

Noul director medical al SJU Suceava, Mircea Macovei, a prezentat direcții de dezvoltare pe care le are în vedere.

El a spus că se va marșa pe chirurgia oncologică prin colaborarea între specialitățile oncologie, chirurgie generală, dar și cu celelalte specialități chirurgicale.

„Un rol important va fi introducerea procedurilor radio-terapice în noul centru care se va dezvolta aici”, a spus directorul medical.

Potrivit acestuia se va pune accent și pe endocrinologie, mai ales că Suceava este o zonă cu probleme tiroidiene multiple.

În ceea ce privește chirurgia vasculară se va pune accent pe problema insuficienței venoase cronice cu rezolvare atât pe cale clasică, dar și modernă, dar și al arteriopatiilor.

În cazul chirugiei generale se va încerca dezvoltarea chirurgiei sânului și a tiroidei.

Mai mult, a spus Macovei, se are în vedere dezvoltarea cardiologiei intervenționale din fonduri proprii ale unității cu ocazia introducerii noului angiograf

„Ortopedia se va dezvolta prin colaborarea cu medicii din Austria cu care am început deja colaborarea prin dezvoltarea artoplastiei a articulațiilor mari, dar și a fracturilor de bazin care nu s-au făcut aici”, a spus directorul medical.

El a mai anunțat că urologia se va dezvolta prin dezvoltarea competențelor în chirurgia laparoscopică și endoscopică.

Un punct important este dezvoltarea compartimentului de chirurgie plastică prin crearea unei infrastructuri superioare și a unui compartiment de arși.

„Vom solicita șefilor de secție direcții proprii de dezvoltare încercând susținerea lor ulterioară”, a spus Macovei.

El a menționat că aceste direcții de dezvoltare vin pe fondul implementării noului sistem de pontaj și regulament de ordine internă care va crește calitatea actului medical, dar și a creșterii implicării întregului personal în actul medical în sprijinul rezolvării problemelor de sănătate ale pacienților.

Macovei a mai declarat că se va baza pe întregul suport al managerului și al Consiliului Județean Suceava în asigurarea resurselor de care este nevoie în acest sens.

Noul director medical a mulțumit atât președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, cât și managerului Vasile Rîmbu pentru încrederea acordată și fostului director medical, Doina Elena Ganea, pentru sprijinul pe care îl acordă. (T.B.)

conferinta de presa

Spitalul Judetean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava, conferinta de presa a conducerii

Gepostet von NewsBucovina.ro am Mittwoch, 16. Januar 2019

Intră acum și în grupul de