Pensionarii suceveni, nemulţumiţi de nerespectarea legii de creştere a punctului de pensie


Intră acum și în grupul de

Pensionarii suceveni sunt nemulţumiţi de faptul că Guvernul Boc nu va majora punctul de pensie de la 1 ianuarie. Această situaţie a fost adusă şi la cunoştinţa preşedintelui Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Pensionarilor din România, Viorel Copil, care a precizat că alături de alţi pensionari din ţară şi sucevenii şi-au exprimat nemulţumirea.
Acesta a precizat că va avea loc o Şedinţă a Comitetului Director, întrucât s-au primit foarte multe semnale din ţară, iar pensionarii sunt hotărâţi să iasă în stradă ca să ceară să se respecte acea lege care priveşte creşterea punctului de pensie de la 1 ianuarie „pentru că sunt muritori de foame din ce în ce mai mulţi”.
Pensionarii suceveni sunt nemulţumiţi că punctul de pensie a fost majorat la doar 43,2% din salariul mediu brut pe economie. Ei cer guvernanţilor să îşi respecte promisiunile şi să aplice majorarea punctului de pensie la 45%. Pensionarii mai cer eliminarea pensiilor speciale, de care beneficiază magistraţii, parlamentarii şi diplomaţii şi creşterea pensiilor pentru grupele I şi II de muncă din 2009 şi nu din 2010.
Guvernul a decis ca în 2009 să mărească pensiile cu 5%, în două tranşe: 3% de la 1 aprilie şi 2% de la 1 octombrie. În plus, guvernanţii au decis să acorde şi o pensie specială, de asemenea, în două etape.
Pe lângă proteste, pensionarii vor să dea Guvernul în judecată.


Intră acum și în grupul de