Primarul Ion Lungu, despre majorarea salariilor din Primărie: Unde-i lege, nu-i tocmeală. Fondul de salarii crește cu 3,4 milioane de lei. E clar că sunt afectate alte capitole, cum ar fi investițiile


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că în ședința de vineri a Consiliului Local va fi dezbătut proiectul de hotărâre privind majorarea salariilor din Primărie ca urmare a creșterii salariului minim pe economie în urmare a Ordonanței de Guvern emisă la sfârșitul anului trecut.

„Unde-i lege, nu-i tocmeală. Asta este situația. Va crește fondul de salarii al Primăriei undeva cu cinci la sută. În valoare absolută, 3,447 de milioane de lei este estimarea creșterii fondului de salarii, care include inclusiv creșterea salariului minim și indemnizația de hrană care a intrat în vigoare din luna decembrie”, a spus primarul.

El a adăugat că pe acest subiect se poate discuta foarte mult.

„E bine că salariile sunt mari, dar e clar că afectează alte capitole, gen investiții”, a spus Lungu.

Salariile angajaților din Primăria Suceava urmează să fie majorate după ce salariul minim pe economie a crescut de la 1 ianuarie la 2080 de lei de la 1900 de lei. În aceste condiții, salariile de bază ale angajaților urmează să fie corelate ținând cont de noul salariu minim pe economie.


Intră acum și în grupul de