Proiectul de reabilitare a clădirii Primăriei Suceava a fost corectat și va costa cu 1,4 milioane de lei mai mult. Până acum nicio firmă nu a participat la licitațiile organizate pentru că prețurile nu erau actualizate


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că a fost actualizat devizul la proiectul de reabilitare a clădirii Primăriei care a fost întocmit în august 2017, costurile fiind cu 1,4 milioane de lei mai mari.

 În urma actualizării din ianuarie 2019 au fost incluse și modificările apărute între timp privind transferarea contribuțiilor de la angajator la angajat, creșterea salariului minim pe economie, în general cele privind manopera, a explicat primarul.

„Va crește valoarea proiectului de la 6,26 milioane de lei la valoarea de 7,7 milioane de lei, ceea ce este o creștere 1,4 milioane de lei. Această sumă va trebui suportată din cheltuieli neeligibile”, a spus Ion Lungu.

El a arătat că nu este o altă soluție precizând că au fost mai multe firme interesate, dar nu au venit la licitație ceea ce a însemnat că nu a fost ceva în regulă cu documentația.

Primăria Suceava a organizat până acum două licitații pentru execuția acestui proiect, dar nu s-au prezentat ofertanți.

Reabilitarea sediului Primăriei Suceava este primul proiect cu finanțare europeană din actualul exercițiu financiar 2014-2020 semnat de municipalitatea suceveană prin Programul Operațional Regional și face parte din axa 3-Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Proiectul prevede îmbunătățirea izolației termice a clădirii, reabilitarea și modernizarea instalațiilor pentru prepararea și transportul agentului termic pentru încălzire și a apei calde, a sistemelor de ventilație și climatizare, utilizarea surselor regenerabile de energie pentru asigurarea necesarului de energie termică, achiziția și instalarea de sisteme inteligente pentru gestionarea energiei electrice, înlocuirea lifturilor, a circuitelor electrice, lucrări de reparații și izolații, montarea unei pompe de căldură sol-apă, înlocuirea caloriferelor cu ventiloconvectoare.(T.B.)


Intră acum și în grupul de