Nou Regulament de Ordine Interioară la Spitalul Județean Suceava. Acesta va viza prezența la serviciu, atitudinea și comportamentul. Rîmbu: Dorim să eliminăm cât mai multe incoveniente din activitatea spitalului. Dorim să merităm acele salarii și sporuri


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Județean de Urgență Suceava, economist Vasile Rîmbu, a anunțat, miercuri, că de la 1 februarie ar urma să intre în vigoare un nou Regulament de Ordine Interioară a SJU Suceava.

„Noul Regulament de Ordine Interioară a Spitalului Județean Suceava este pregătit pentru a intra în discuția Comitetului Director după care va fi dezbătut, popularizat pentru a fi lucrativ de la 1 februarie”, a spus Rîmbu într-o conferință de presă.

El a spus că nu vrea să se facă un zgomot prea mare privind acest regulament pentru că este un regulament normal.

„Cert este că dorim să eliminăm cât mai multe incoveniente din activitatea spitalului”, a spus managerul SJU Suceava.

Întrebat care ar fi unele dintre măsuri, acesta a spus că vor viza prezența la serviciu, atitudinea, comportamentul.

„Vom vedea cum se comportă și partenerii noștri, pentru că spitalul nu este accesat doar de personal ci și de pacienți și de vizitatori, vizitatori de mai multe feluri, cu multe atitudini. Sunt pretenții la adresa noastră, dar și pretenții satisfăcute trebuie și respectate”, a spus Rîmbu.

El a menționat că nu se vor mai mări salariile odată cu creșterea salariului minim pe economie.

„Salariile au fost majorate, sporurile sunt plafonate, dar sunt destule. Noi vrem să merităm acele salarii și acele sporuri”, a spus Rîmbu.

În ceea ce privește procesele de malpraxis, el a arătat că nu a fost declanșat niciunul, dar susține că acum ar fi încurajate niște procese de cei care ar avea interes.

El a spus că nu are informații certe privind astfel de procese, ci doar că a auzit pe surse și nici nu poate spune despre ce spețe ar fi vorba.

„Într-un spital pot fi o mie și una de spețe. Că i-a murit mama și nu trebuia să moară, că i-a murit bunica și nu trebuia să moară. Din nefericire în spitale se mai și moare”, a spus managerul SJU Suceava.

El a mai spus că nu dorește să mai existe reclamații privind activitatea din spital.

„Nu vreau să am reclamații, dar oricât de perfecți am fi, reclamațiile vor fi mereu. Au fost dintotdeauna și vor fi mereu. Nu poți satisface toate pretențiile. (…) Suntem obișnuți cu muncă de Sisif sau de Meșterul Manole.(…) Cine vrea să fie de neatins, să stea pe un piedestal, nu poate să fie aici”, a spus Rîmbu.


Intră acum și în grupul de