Sucevenii au decis prin vot: Asfaltări, locuri de parcare, Centru de tineret, containere pentru donare de haine, pistă de bicicletă, sau sistemul Suceava Alert vor fi finanțate de Consiliul Local cu un milion de euro


Intră acum și în grupul de

Sucevenii au decis prin vot în cadrul proiectului de buget participativ cele zece proiecte care vor fi finanțate în acest an cu suma de un milion de euro.

Cele mai multe voturi, 362, a obținut proiectul ce prevede sistematizarea rutieră și amenajarea de locuri de parcare pe str. Pictor Șerban Rusu Arbore, în zona ANL Metro

Finanțare va fi asigurată și pentru Centrul de tineret Suceava care a obținut 277 de voturi. Inițiatorii propun ca amplasament identificarea unui spațiu aflat în patrimoniul orașului situat în zona centrală de minim 100mp care să fie renovat, compartimentat și dotat confom nevoilor specifice unui centru de tineret.

Un număr de 275 de voturi a primit proiectul ce prevede reabilitarea de trotuare și parcări pe Strada Stațiunii și  Victoriei.

Proiectul pentru instalarea de containere de recilare (donare) de haine și încălțăminte în zonele Sf. Ioan,  Albina, Danigri Obcini,Orizont, Zona Mărășești a primit 242 de voturi

Primăria va finanța și proiectul de realizare a unei piste de bicicletă, zona de plimbare și sistem de supraveghere video Zona Aleea Dumbravii, fiind susținut de 258 de suceveni.

Proiectul de alimentare cu gaz natural al cartierului Europa a obținut 241 de voturi în timp ce proiectul de asfaltare a străzii Traian Popovici a primit 214 voturi.

Ar urma să fie realizate și proiectele privind asfaltarea străzii Pct Dumitru Dacian și adiacente, ce a obținut 231 de voturi și amenajare str. Emil Cioran, cu 205 voturi.

Municipalitatea urmează să implementeze și sistemul SuceavaAlert pentru raportarea incidentelor din municipiul Suceava.

Primarul Ion Lungu a declarat că există posibilitatea finanțării mai multor proiecte dacă primele 10 au o valoarea cumulată mai mică de un milion de euro, iar două proiecte, cel privind containerele pentru haine și sistemul Suceava Alert ar cumula doar 10.000 de euro, ceea ce presupune că ar mai putea fi finanțate proiecte cu o valoare de 190.000 de euro.

Sucevenii au votat în ultima săptămână cele 29 de proiecte propuse și validate pentru a fi finanțate de la bugetul local cu un milion de euro (T.B.)


Intră acum și în grupul de