La un pas de tragedie: Doi copii în vârstă de un an și jumătate și doi ani și jumătate din Salcea s-au intoxicat cu fum. Au avut nevoie de resuscitare și stabilizare, iar apoi au fost transportați la spital


Intră acum și în grupul de

Doi copii cu vârste de 2 ani și jumătate și 1 an și jumătate au avut nevoie, marți după amiaza, de manevre pentru resuscitare și stabilizare din partea cadrelor medicale după ce s-au intoxicat cu fum în urma unui început de incendiu izbuncit în locuința lor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt Alin Găleată, un început de incendiu care a fost stins de vecini până la sosirea pompierilor militari s-a produs într-o locuință din Salcea.

Găleată a menționat că din pacate, din interior au fost scoși doi copii, intoxicați cu fum, unul de 2 ani și jumătate care a fost intubat și stabilizat și celălalt de 1 an și jumătate a intrat în stop cardio respirator și au fost efectuate manevre de resuscitare.

El a arătat că prin intervenția cadrelor medicale și copilul cel mic a fost scos din stop cardio-respirator, iar ambii copii împreună cu mama lor au fost transportați la UPU Suceava.

Incendiul a pornit de la amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de un termoșemineu cu lemne.

Se pare că copilul mai mare ar fi răsturnat un suport pentru uscat rufe peste termoșemineu de unde s-au aprins hainele și alte materiale combustibile din apropiere.

La acest eveniment au intervenit o autospecială de stingere, două ambulanțe SMURD -TIM și B2- și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.


Intră acum și în grupul de