Gheorghe Flutur: Din aprilie se suplimentează cursele spre Londra, Milano și Roma, dar și spre București. Continuăm discuțiile pentru zboruri spre capitale europene, cum ar fi Bruxelles, Madrid sau Paris, dar și spre Germania. Îmi exprim speranța ca Aerportul Suceava să devină bază pentru două aeronave

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, că se continuă dialogul cu companii aeriene pentru noi destinații și noi zboruri interne și internaționale de pe Aeroportul Suceava, arătând că odată cu programul de vară se suplimenează mai multe curse/

„Menținem un permanent dialog cu companii aeriene pentru introducerea de noi destinații și noi zboruri interne și internaționale pe Aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava.Ca urmare, se anunță deja suplimentări de curse, chiar de la începutul lunii aprilie, odată cu intrarea în vigoare a orarului curselor pentru sezonul de vară 2019”, a spus Flutur.

El a arătat că de asemenea, după ce a făcut cunoscute o serie de propuneri ale pasagerilor, au fost operate și o serie de modificări în graficul zborurilor, iar cele mai consistente suplimentări vor fi pe Londra, la extern, precum și cu Bucureștiul, la intern.

Potrivit acestuia, pentru Londra-Luton  va fi introdus încă un zbor, marți, astfel că vor fi zboruri zilnice Suceava-Londra/Londra-Suceava, iar pentru intervalul 29 martie – 1 iulie 2019, aterizare la Suceava la orele 12:00 și decolare la orele 12:35, urmând ca de la 1 iulie, aterizare la Suceava la orele 03:45 și decolare la orele 06:00.

De asemenea, începând cu 16 septembrie vor fi 11 zboruri săptămânale pe destinația Londra, pentru că se mai introduc 4 frecvențe pe săptămână, în zilele de luni, miercuri, vineri și duminică, cu aterizare la Suceava la orele 12:20 și decolare la orele 12:55.

În ceea ce privește destinația Roma  se introduce încă un zbor și se modifică zilele în care operează. Astfel, dacă acum sunt curse în zilele de miercuri și duminică, în noul program vor fi zboruri marți, joi și sâmbătă, cu aterizare la Suceava la orele 11:50 și decolare la orele 12:20.

Pentru Milano  se introduce un zbor, în ziua de joi și vor fi continuate cursele din zilele de luni, miercuri, vineri și duminică cu aterizare la Suceava la orele 19:00 și decolare la orele 19:30.

În ceea ce privește Bologna se va modifica programul de operare. Dacă în prezent sunt curse în zilele de joi și sâmbătă, se vor opera zboruri marți și sâmbătă, cu aterizare la Suceava la orele 18.45 și decolare la orele 19.15

Pe cursele interne, TAROM suplimentează numărul de curse pentru București cu încă 6 zboruri săptămânale, (în fiecare zi a săptămânii, mai puțin sâmbătă), cu aterizare la Suceava la orele 18:50, iar decolare la ora 19:15.

„Aceste curse operează începând cu luna martie, urmând să fie perfectat și orarul zborurilor pentru programul sezonului de vară 2019”, a spus Flutur.

Președintele Gheorghe Flutur a precizat că se continuă discuțiile cu companii aeriene pentru a se introduce pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava și alte zboruri, noi destinații, interne și internaționale.

„Ne dorim ca foarte curând sa fie introduse zboruri spre capitale europene, cum ar fi Bruxelles, Madrid, Paris etc, sau legături cu destinații partenere, din Germania, de exemplu. De asemenea,  îmi exprim speranța, că în  perioada următoare, pe Aeroportul din Suceava să avem o bază permanentă pentru cel puțin două aeronave”, a conchis Gheorghe Flutur. (T.B.)