Circulația în județul Suceava se desfășoară în condiții de iarnă. Prefectul Mirela Adomnicăi: Se acționează cu toate utilajele și ne pregătim pentru codul galben de ninsori


Intră acum și în grupul de

Circulația rutieră în județul Suceava se desfășoară în condiții de iarnă, iar autoritățile se pregătesc să acționeze pentru menținerea drumurilor deschise și pe perioda codului galben de ninsori.

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat că pe drumurile naționale se circulă în condiții de iarnă, fără restricții și fără să fie trafic închis.

„Se acționează cu toate utilajele”, a spus prefectul care a menționat că se deszăpezește și se împrăștie și material antiderapant.

Ea a adăugat că în punctele cunoscute ca fiind cu probleme se patrulează permanent pentru menținerea traseelor deschise circulației.

Prefectul a spus că în ceea ce privește circulația în interiorul localităților, dar și pe drumurile  județene, responsabilitatea deszăpezirii aparține autorităților locale și județene.

Mirela Adomnicăi a mai declarat că de la ora 14:00 județul Suceava intră sub cod galben de ninsori abundente.

„Ne pregătim pentru intervenții de deszăpezire pentru perioada de cod galben de ninsori”, a spus prefectul.

ANM a emis o avertizare cod galben de ninsori valabilă până vineri la ora 14:00.

Astfel, în județele Bacău, Neamț, Iași, Suceava, Botoșani și în zona Carpaților Orientali vor fi perioade în care va ninge, local însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă consistent, iar în județele Vaslui și Vrancea vor fi precipitații mixte ce vor favoriza formarea poleiului.

Local și temporar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40…55 km/h și peste 70 km/h la munte, viscolind și spulberând zăpada.


Intră acum și în grupul de