Se reia licitația pentru administrarea cafenelei din Zona de Agrement Tătărași pornind de la prețul de 792 lei/lună. Anul trecut licitația a fost adjudecată cu 16.720 de lei lunar, dar a fost contestată chiar de câștigător. Acum, Primăria solicită în avans plata chiriei pe șase luni


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava urmează să aprobe în 31 ianuarie reluarea licitației în vederea acordării dreptului de folosință prin Iocațiune a spațiului de 88 mp situat în Zona de Agrement Tătărași, pentru desfășurarea activității de alimentație publică -cafenea.

Potrivit proiectului de hotărâre inițiat de primarul Ion Lungu, prețul de pornire a licitației este de 9 lei/mp/lună.

Primarul arată în expunerea de motive că Direcția Generală a Domeniului Public a preluat investiția “Amenajare Zonă de Agrement Tătărași”, și a solicitat ca administrarea spațiului multifuncțional – tip cafenea de un operator economic.

El precizează că acest spațiu multifuncțional tip cafenea va fi atribuit în folosință prin locațiune în urma organizării unei ședinte de licitație, de această dată fără strigare, ci cu oferte în plic care vor fi deschise în ziua licitației, iar oferta cea mai mare va fi declarată câștigătoare.

Serviciul de specialitate propune ca prețul de pornire a licitației să fie de 9 lei/mp/lună, adică 792 de lei la cei 88 de mp ai cafenelei.

Contractul va fi semnat pe o perioadă de aproape 3 ani, până la 31 decembrie 2021, iar câștigătorul nu va putea subînchiria sau concesiona cafeneaua.

Pentru ca situația de anul trecut când licitația, cu strigare, a fost câștigată de Andrei Ciutac care a ofertat 16.720 de lei lunar, dar care a contestat apoi licitația și și-a amplasat apoi o rulotă ambulantă să nu se repete, de această dată se impune o garanție care se depune la Primăria Suceava și reprezintă contravaloarea chiriei licitate pentru o perioadă de șase luni. Dacă cel care câștigă licitația renunță, va trebui să achite suma de 4.752 de lei, reprezentând valoarea chiriei cu prețul de pornire a licitației pentru șase luni. (N.B.)


Intră acum și în grupul de