DNA Suceava se va muta în clădirea în care a funcționat Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților


Intră acum și în grupul de

DNA Suceava ar urma să se mute în clădirea în care a funcționat Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și care aparține Consiliului Județean Suceava, fiind acum folosită de Asociația de Dezvoltare lntercomunitară de Gestionare a Deșeurilor în judetul Suceava și Asociația Județeană pentru Apă și Canalizare Suceava.

Potrivit unui proiect de hotărâre de Consiliu Județean, DNA Suceava ar urma să primească în folosință gratuită, timp de 15 ani, această clădire situată pe strada Vasile Bumbac din municipiul Suceava, urmând ca cele două asociații, de gestionare de deșeurilor și de apă și canalizare să se mute într-o altă clădire a CJ Suceava, amplasată pe strada Mihai Eminescu și care este liberă de sarcini și răspunde nevoilor celor două asociații de dezvoltare intercomunitară.

Potrivit expunerii de motive, Direcția Națională Anticorupție-Serviciul Teritorial Suceava, a solicitat la mijlocul lunii decembrie 2018, acordarea în folosință gratuită a unui imobil-clădire în municipiul Sucaeva de pe strada Vasile Bumbac nr. 14, aflat în administrarea Consiliului Județean Suceava, în vederea desfășurării activității.

În urma acestei solicitări, CJ Suceava a identificat posibilitatea dării în folosință gratuită a unei părți din acest imobil în suprafata totală de 851,72 mp, reprezentând parter, etaj și mansardă din clădirea C1, urmând ca dreptul de folosință să se transmită prin protocol de predare – preluare, pe o perioadă de 15 ani, se mai arată în expunerea de motive.

Consiliul Județean Suceava urmează să dezbată și să voteze proiectul în cadrul ședinței ordinare de miercuri, 30 ianuarie.

Imobilul respectiv a fost folosit atât ca sediu al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, iar ulterior a fost folosit ca sediu administrativ al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

În 2017, spațiile din această clădire au fost date în folosință celor două asociații intracomunitare de gestionare a programelor de deșeuri și de apă și canalizare din județul Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de