Piese de autoturisme, căutate de autoritățile din Olanda și Germania, au fost depistate într-un microbuz ucrainean în Vama Siret

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Siret au descoperit, vineri, în compartimentul de marfă al unui microbuz, printre bagajele personale ale unui cetățean ucrainean, piese ce aparțineau unor autoturisme, care figurau în bazele de date ca fiind căutate de autoritățile din Olanda și Germania.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serița, în Punctul de Trecere a frontierei Siret s-a prezentat, vineri, pentru efectuarea formalităților de frontieră un cetățean ucrainean, Ivan S., în vârstă de 47 ani, conducând un microbuz marca Mercedes.

Din primele verificări s-a constatat că acesta transportă, în compartimentul de marfă al mașinii, alături de bagajele personale, mai multe piese aparținând unor autoturisme.

Mai mult, existând suspiciuni cu privire la marfa transportată, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare în bazele de date, rezultând faptul că acele componente aparțineau unor autoturisme care figurau ca fiind bunuri căutate pentru confiscare, alertele fiind introduse de către autoritățile din Olanda și Germania.

În acest caz se efectuează cercetări pentru tăinuire, iar piesele autoturismelor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.