Ţigaretele…la control


Intră acum și în grupul de

Un băcăuan şi o suceveancă au rămas fără ţigările de contrabandă ascunse prin autoturisme de ochii poliţiştilor de frontieră. Potrivit IJPF Suceava, miercuri, poliţiştii de frontieră sireteni au confiscat de la un cetăţean din Bacău, 2.540 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 10.922 lei, ce urmau să fie comercializate pe piaţa neagră în vederea obţinerii de profit ilicit. Ofiţerul relaţii publice din cadrul IJPF Suceava, subcomisarul de poliţie Ilie Poroh-Seriţan, precizează că, în jurul orelor 17:30, poliţiştii de frontieră, au oprit pentru control pe raza oraşului Siret, un autoturism marca „ Renault”, ce era condus de L. Ioan, în vârstă de 55 de ani, cu domiciliul în municipiul Bacău, iar după controlul documentelor de călătorie, s-a trecut la verificarea mijlocului de transport, unde s-au descoperit în bagajele personale un număr de 2.540 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană – 2.000 marca „ Ronson” şi 540 marca „Saint George”, fără documente legale de provenienţă. Fiind întrebat de poliţiştii de frontieră de provenienţa ţigărilor, şoferul a declarat că le-a cumpărat de la diferite persoane din localitatea Siret şi intenţiona să le comercializeze pe raza localităţii Bacău.
Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 10.922 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 lei.
În aceeaşi zi, poliţişti de frontieră din cadrul I.J.P.F. Suceava, au oprit pentru control un autoturism marca „Dacia 1310”, condus de Ţ. Elena, în vârstă de 34 de ani, şi au descoperit în bagajele personale ale acesteia 320 pachete de ţigări marca „ Next”, fără documente legale de provenienţă. Şi în acest caz, ţigările în valoare de 1.376 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei.


Intră acum și în grupul de