Laptele vândut în pieţele sucevene este de bună calitate

Inspectorii sanitar – veterinari suceveni au început deja verificările la micii producători care au obţinut documente de înregistrare sanitar- veterinară şi care vând lapte crud în pieţele din judeţul Suceava, controalele făcându-se atât în pieţe, cât şi la punctele de recoltare a laptelui.
“Marea majoritate a celor care aveau lapte crud de vânzare şi care a fost depistat ca fiind necorespunzător în urma analizelor de laborator, fie nu au mai venit în pieţe, fie au făcut tot posibilul ca mulsul să se realizeze în condiţii igienice, laptele să fie păstrat la rece şi să fie pus în vânzare apoi în condiţii sigure pentru consumator”, a afirmat Petrea Dulgheru, şeful DSVSA Suceava, arătând că micii producători se autoexclud de pe piaţă prin rezultatele buletinelor de analiză a probelor de lapte prelevate.
Directorul DSVSA Suceava a mai spus că în urma acestor verificări s-a constatat că vacile de la care provenea laptele pus în vânzare sunt sănătoase, fapt ce a fost reflectat în rezultatele analizelor de laborator a probelor de lapte care au evidenţiat că numărul celulelor somatice la toate probele a fost sub 400.000.
“În concluzie, accentul trebuie pus pe igiena mulsului şi pe temperatura de păstrare a laptelui”, a subliniat Petrea Dulgheru.