Consiliul Județean Suceava va majora indemnizațiile consilierilor județeni după solicitări repetate venite din partea PSD


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, propune majorarea indemnizațiilor consilierilor județeni după ce în ultimul an, din partea PSD a fost făcută de mai multe ori această solicitare, consilierul județean PSD Gheorghe Monoranu fiind cel care a făcut intervenții pe acest subiect.

Astfel, în ședința din 30 ianuarie ar urma să fie supus adoptării un proiect de hotărâre privind majorarea indemnizației consilierilor județeni.

În prezent, indemnizaţia de şedinţă de care beneficiază consilierii judeţeni pentru participarea la şedinţele ordinare ale consiliului judeţean este în cuantum de 5% din indemnizaţia lunară a preşedintelui consiliului judeţean, iar cea pentru şedinţele comisiilor de specialitate este în cuantum de 3% din indemnizaţia lunară a preşedintelui consiliului judeţean, iar numărul maxim de şedinţe pentru care se acordă indemnizaţia este de o şedinţă ordinară de consiliu şi o şedinţă a comisiilor de specialitate, organizate lunar, potrivit legii.

În propunerea de majorare a indemnizațiilor consilierilor județeni se prevede ca indemnizația de ședință să fie 7% din indemnizația lunară a președintelui CJ Suceava, iar cea pentru ședințele comisiilor de specialitate este menținută tot la 3%.

În luna martie 2018, indemnizația lunară a președintelui CJ Suceava a fost stabilită la 21.375 lei, în aceasta fiind inclus și un spor de 25 la sută pentru implementare de proiecte cu finanțare europeană.

Potrivit legii, indemnizația maximă lunară pentru participarea la numărul maxim de ședințe pentru consilierii județeni este de până 10% din indemnizația președintelui CJ.

Consilierul județean PSD Gheorghe Monoranu a făcut mai multe intervenții în plenul CJ Suceava solicitând creșterea indemnizației consilierilor județeni.

El precizează chiar în raportul de activitate pentru anul 2018 că intervențiile privind creșterea indemnizației consilierilor județeni nu au fost susținute în unanimitate de grupul PSD, dar că au fost apreciate de grupul majorității.

„Modul distorsionat și tendențios prezentat de unii reprezentanți ai mass media mi-au creat un sentiment de dezgust și m-au determinat să fiu mai atent la modul cum presa prezintă lucrurile”, arată consilierul județean PSD.(N.B.)


Intră acum și în grupul de