Peste 1000 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii suceveni în cadrul unei acțiuni cu efective sporite: Au fost reținute 73 de permise de conducere, 14 persoane au fost prinse în flagrant și au fost depistați doi urmăriți național

Poliţiştii suceveni au desfășurat la nivel județean, în ultima săptămână, acțiuni cu efective sporite pentru pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment.

În această perioadă, polițiștii au intervenit la 376 de evenimente din care 274 au fost sesizate prin 112, fiind constatate 177 de infracțiuni și au fost aplicate 1005 sancțiuni contravenționale.

Potrivit Poliției Județene Suceava, cele mai multe sancțiuni, 804, au fost aplicate la regimul rutier, 92 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, 72 pentru acte ilicite de comerț, iar restul  pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de  547.880 lei și au fost confiscate bunuri în valoare de 26.890 lei.

Sursa citată arată că o prioritate a fost creșterea gradului de siguranță rutieră,  în această perioadă acţionând zilnic 7 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor şi identificarea celor care încalcă legislația rutieră.

Poliţiştii au reținut 73 de permise de conducere (6 pentru alcool, 12 pentru viteză excesivă și 55 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras 26 de certificate de înmatriculare.

Poliția suceveană arată că acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, dar și monitorizarea și fluidizarea circulației în condiții de iarnă.

Ca urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor, au fost prinşi în flagrant 14  autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de  6 persoane, alte 23 de persoane fiind cercetate în cadrul unor dosare penale.  În aceeaşi perioadă au fost depistate  2  persoane urmărite la nivel naţional.

               Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare siguranța cetățenilor fiind o prioritate permanentă a polițiștilor, atenționează Poliția Județeană Suceava.(N.B.)