Se cere interzicerea Bucovina Rock Castle și se propune organizarea de concerte cu muzică creștină. Cinci suceveni amenință CJ Suceava că vor cere hotărâre judecătorească de interzicere a tuturor manifestărilor publice din zona Cetății de Scaun a Sucevei care adună sute sau mii de oameni.


Intră acum și în grupul de

Cinci suceveni au semnat un memoriu pe care l-au înaintat Consiliului Județean Suceava în care cer interzicerea organizării în acest an a Bucovina Rock Castle și anunță că vor cere, prin instanță, ca în zona Cetății de Scaun a Sucevei să nu mai fie permisă organizarea de concerte sau manifestări publice care să adune sute sau mii de oameni, dar aceștia propun organizarea unor concerte cu muzică creștină.

Aceștia au mai făcut un demers similar în în 2018, dar plenul Consiliului Județean Suceava a respins cererea lor.

Memoriul urmează să fie supus atenției consilierilor județeni suceveni în cursul ședinței de miercuri.

Prin această cerere-memoriu, cum este intitulată petiția celor cinci, Consiliul Județean Suceava este rugat „în mod respectuos și politicos” ca în anul 2019 să nu fie alocat niciun cent din bani publici „chiar sub forma șmecherească de împrumut pentru „Bucovina Rock Castle”.

 „Vă informăm că vom contesta decizia sau hotărârea dumneavoastră în Contencios administrativ. Vom cere în fiecare Iună de Ia CJ, conform Legilor 544/2016, 544/2001 , stenogramele  tuturor ședințelor CJ și documente clarificative. Gata, ajunge cu sfidarea și prosteala publică !!!”, scriu aceștia subliniind că timp de opt ani și în 2018 au fost alocate fonduri de milioane de lei pentru Bucovina Rock Castle, unde sunt versuri și muzică ce îndeamnă la „crimă, sinucidere, înjurături greu de reprodus, promiscuitate sexuală, consum de substanțe interzise, masacru, simulacru etc”.

Semnatarii arată că nu doresc asocierea Consiliului Județean Suceava, a Centrului Cultural Bucovina și a Muzeului Bucovinei cu Bucovina Rock Castle, deoarece Centrul Cultural Bucovina are menirea strictă de a promova valorile, cultura și tradițiile românești-bucovinene .

„Anul acesta în anul 2019, v-o spunem pe direct la fel ca și românii la Mărășești și Oituz: „Pe aici nu se trece”!”, mai spun aceștia.

Ei mai amenință că în cel mai scurt timp vor contesta în instanță ca prin hotărâre judecătorească să fie interzis Consiliului Județean Suceava, Muzeului Bucovinei, Centrului Cultural Bucovina, vreunei persoane fizice, asociații, ONG, sau instituții  publice să mai organizeze vreun concert muzical sau vreo manifestație publică, unde implică comasarea  a sute sau mii de oameni, la Cetatea de Scaun Suceava, Șanțul Cetății și Platoul Cetății deoarece sunt monumente istorice și situri arheologice de clasa A, care au o protecție specială.

În continuare semnatarii prezintă „PLANUL CREȘTINILOR ÎMPOTRIVA UNUI EVENTUAL CONCERT ROCK ÎN ANUL 2019” în care sunt reluate argumentele din începutul memoriului și se transmite că este întinată memoria marelui voievod și întregitor de țară, Ștefan cel Mare.

„Nu au decât să facă Concertul lor oribil, departe într-o  pădure  din  județul  Suceava,  unde  au voie  să  cânte și să urle non-stop, săptămâni și luni la rând”, mai scriu semnatarii care mai arată că pe afișul Bucovina Rock Castle a fost inclusă sigla Unirii Bucovinei cu România, dar că au identificat și simboluri masonice ceea ce ar fi „trădare națională și jignire totală” considerând că muzica rock „nu are nici o Iegătură cu Unirea Principatelor Române din anul 1918, inclusiv Unirea Bucovinei cu țara mamă”.

Totodată, ei cer îndepărtarea reclamelor cu „Bucovina Rock Castle” de la Cetatea de Scaun Suceava și din interiorul Aeroportului ” Ștefan Cel Mare”, demiterea organizatorului festivalului, Ion Drăgușanu și a directorilor Muzeului Bucovinei și Centrului Cultural Bucovina.

Ei propun în schimb concerte creștine.

„Trebuie să fiți corecți și față de creștinii din județul și municipiul Suceava. Vă promitem că vom aduce cele mai bune Coruri, Cvartete, Voci și Orchestre creștine din Romania. Publicul va fi super­ încântat”, se arată în memoriu.

Semnatarii prezintă și versuri ale unor piese rock care după opinia lor instigă la dezordine, crimă, violență fizică, viață dezordonată din toate punctele de vedere, promiscuitate sexuală, sinucidere, consum de substanțe interzise.(N.B.)


Intră acum și în grupul de