Lungu: „Nu avem eficienţă. Facem reparaţii anual!”


Intră acum și în grupul de

Lucrările de întreţinere şi reparaţii efectuate la străzile din oraş, pentru care municipalitatea a alocat anual între 100 şi 150 de miliarde de lei, s-au dovedit a fi ineficiente, atât timp cât în fiecare an, după ieşirea din lunile de iarnă, acestea trebuie refăcute, a declarat joi, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. „Nu avem eficienţă. Facem reparaţii anual”, a recunoscut Lungu, care a precizat că pentru repararea străzilor din municipiu va fi folosit un nou procedeu, cu plasă de oţel armat, pentru ca lucrarea efectuată să aibă o durată de viaţă mai lungă.

Edilul-şef a arătat că una din cauzele care determină deteriorarea străzilor este că pe acestea circulă maşini de mare tonaj, apreciind că o vină aparţine şi responsabililor din domeniul transporturilor care au aprobat circulaţia unor astfel de autovehicule pe drumuri ce nu sunt corespunzătoare, dar şi că reţelele de apă uzate din municipiu au contribuit la distrugerea şoselelor.
Lungu a ţinut să sublinieze că municipalitatea va realiza în acest an lucrări majore de înlocuire a reţelelor de apă-canal şi termoficare, iar la licitaţia pentru desemnarea firmei care se va ocupa de întreţinerea drumurilor va fi inclus în caietul de sarcini că reparaţiile se vor face cu plasă de oţel armat. În ultima perioadă mai mulţi şoferi suceveni au reclamat starea proastă a drumurilor din municipiu, fiind cazuri în care unele autoturisme au fost blocate după ce strada s-a surpat în zone unde este subtraversată de conducte de apă.


Intră acum și în grupul de