Ion Lungu anunță că anul 2019 va fi un an al asfaltărilor serioase: Va fi cel mai mare buget la străzi și estimez că vom asfalta peste 100 de străzi


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei,Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că anul 2019 va fi un an al asfaltărilor serioase în municipiu în încercarea de a recupera și ceea ce nu s-a realizat în anul 2018.

Lungu a spus într-o conferință de presă că în prezent se fac lucrări de reparații la rece pe străzi pentru acoperirea gropilor apărute în asfalt din cauza înghețului.

„Nici nu vreau să mă gândesc ce va fi la primăvară după acest ciclu de îngheț-dezgheț, câte gropi vor fi în oraș, sunt și acuma. Strategia noastră este să reparăm la rece cu pavele refolosibile, mai puțin la bulevardele principale unde gropile sunt mai mici, prin această asfaltare la rece, cu butelia așa cum se face în toată țara”, a spus primarul.

El a arătat că în condițiile în care municipalitatea își va achita până la 31 martie toate datoriile, menționând că pe partea de investiții acestea au fost achitate, propune alocarea sumei de 30 de milioane de lei pentru asfaltări în municipiu.

„Nu a mai fost niciodată o asemenea sumă pentru lucrări de asfaltare”, a spus Lungu.

El a menționat că va avea discuții cu toate cele patru firme care au câștigat contractul de întreținere și reparații străzi și că le va da asigurări că lucrările executate vor fi plătite.

„Datorii nu avem, vom avea posibilitatea să plătim aceste facturi. Nu mai vreau să repetăm ca în alți ani când ei se făceau că lucrează, noi că îi plătim. Vreau să avem o treabă făcută cum trebuie, adică noi să-i plătim, ei să lucreze și să lucreze mult. Vrem să recuperăm în acest an ceea ce am pierdut în 2018 când nu am reușit să cheltuim bugetul pentru asfaltări, dar nu din cauza Primăriei, ci din cauză că firma nu a avut capacitate, nu a avut forță de muncă să lucreze”, a spus Ion Lungu.

El a precizat că va exista un program amplu de reparații și străzi noi și de asfaltări inclusiv străzi de pământ și că sumele vor proveni atât din bugetul local cât și prin proiecte cu fonduri europene.

„Va fi cel mai mare buget la străzi și sper să asfaltăm cât mai mult în acest an. Estimez că putem interveni pe peste o sută de străzi în municipiul Suceava, dar intervenții sănătoase, nu numai petice”, a conchis Ion Lungu.(T.B.)


Intră acum și în grupul de