Aproape 260.000 de apeluri la 112, anul trecut, în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, a anunțat, miercuri, într-un comunicat de presă, că în anul 2018 s-au recepţionat prin intermediul Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență „SNUAU 112”, în dispeceratul STS Suceava, un număr total de  259.958 apeluri.

Alin Găleată a precizat că 66.686 apeluri de urgență au fost gestionate de personalul din cadrul dispeceratului comun ISU-SAJ, ponderea fiind de 25,65% din totalul apelurilor pe judeţ.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava a menționat că acest aspect exprimă volumul şi frecvenţa evenimentelor negative în care sunt implicaţi cetăţenii judeţului, vulnerabilitatea operatorilor economici, a localităţilor şi infrastructurilor din zona de competenţă.

„De remarcat este faptul că luna cea mai solicitantă pentru dispecerii inspectoratului nostru a fost ianuarie, aceştia gestionând un număr de 5.958 apeluri de urgenţă, la polul opus fiind luna noiembrie, cu un număr de 4.966 apeluri de urgenţă gestionate”, a mai spus slt. Alin Găleată. (M.T.)


Intră acum și în grupul de