Acasă Actualitate DNA Suceava primește gratuit sediul în care a funcționat Arhiepiscopia Sucevei și...

DNA Suceava primește gratuit sediul în care a funcționat Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților cu votul tuturor consilierilor județeni după o dezbatere aprinsă în care s-au acuzat presiuni în favoarea cedării clădirii


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a votat, miercuri, cu unanimitate, transferul în folosință gratuită pe o perioadă de 15 ani a clădirii în care a funcționat Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și care aparține Consiliului Județean Suceava după o dezbatere aprinsă în timpul căreia s-a cerut și pauză de consultări.

Procurorul șef al DNA ST Suceava, Mihaela Mihai, a prezentat în fața consilierilor argumentele pentru ca această clădire să fie transferată pentru a fi folosită de această structură.



Ea a arătat că încă din 2015 a solicitat, potrivit legislației în vigoare, autorităților sucevene să identifice o clădire care să corespundă cerințelor pentru a fi sediu al DNA Suceava, dar că răspunsurile au fost negative, iar în decembrie 2018, având informații că spațiul din strada Vasile Bumbac s-ar putea elibera, a fost făcută o solicitare țintită pe această clădire, iar răspunsul a fost favorabil.

Astfel, s-a verificat dacă această clădire întrunește condițiile de siguranță și că s-a constatat că imobilul poate fi folosit ca structură de parchet.

Mihaela Mihai le-a mai spus consilierilor județeni suceveni că în prezent DNA ST Suceava funcționează în opt birouri mici și că spațiul este insuficient.

Consilierul județean PSD Dan Ioan Cușnir i-a reproșat procurorului șef al DNA Suceava că solicitarea care a fost făcută a fost făcută superficial, că nu este clar cât spațiu este necesar pentru această structură și că poate clădirea în care se vor muta asociațiile intracomunitare de apă-canal și de gestionare a deșeurilor din strada Mihai Eminescu ar fi mai potrivit pentru DNA Suceava.

El a arătat că nimeni nu contestă că spațiul actual în care funcționează DNA Suceava este insuficient, dar că și clădirea pe care o solicită poate fi prea mare față de nevoi, motiv pentru care crede că ar trebui mai bine justificat demersul.

Și liderul consilierilor județeni PSD, Mihai Grozavu, a cerut mai multe amănunte despre acest transfer și crede că CJ Suceava are nevoie de spațiul respectiv.

După o pauză de consultări cerută de Dan Ioan Cușnir, grupul PSD a revenit în plen, iar Mihai Grozavu și-a susținut punctul de vedere în care a arătat că instituțiile care vin la Consiliul Județean Suceava cu cereri trebuie să vină cu date precise.

El a spus că CJ Suceava trebuie să-și păstreze bunurile utile, dar a adăugat că „e un fel de presiune” și că în aceste condiții consilierii județeni PSD votează în favoarea proiectului.

„Am căzut de acord că e un fel de presune și o spun cu claritate că e presiune, dar vom vota pentru”, a spus Grozavu.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, i-a spus că fiecare consilier are deplina libertate să voteze după cum îi dictează propria conștiință și că respinge categoric orice idee de presiune.

„Un Consiliu județean este puternic, un județ este puternic când și celelalte instituții sunt puternice”, a spus Flutur.

Toți cei 37 de consilieri județeni suceveni au votat în favoarea acestui proiect de hotărâre.

Imobilul respectiv a fost folosit atât ca sediu al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, iar ulterior a fost folosit ca sediu administrativ al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

În 2017, spațiile din această clădire au fost date în folosință celor două asociații intracomunitare de gestionare a programelor de deșeuri și de apă și canalizare din județul Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version