Băișanu anunță că va cere anchetă parlamentară la TAROM, iar între aspectele verificate va fi și politica tarifară: Prețul biletelor pe ruta București-Suceava este de două-trei ori mai mare decât la curse similare


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților, deputatul ALDE de Suceava Alexandru Băișanu, a declarat, vineri seara, la Antena 3, că va solicita o anchetă parlamentară privind activitatea TAROM, care să verifice mai multe aspecte, inclusiv politica tarifară, ținând cont că această companie practică prețuri de două-trei ori mai mari pentru cursa Suceava-București, decât pe alte rute similare ca distanță.

În cadrul emisiunii „Exces de putere” s-a discutat despre managementul TAROM în contextul vânzării a două aeronave Airbus unei companii din Armenia, existând mai multe suspiciuni privind acest contract.

Băișanu a spus că situația prezentată va trebui verificată și că va propune ca o anchetă parlamentară să stabilească dacă această vânzare a fost făcută legal și în interesul României.

El a arătat că la Tarom au fost mai multe conduceri interimare și a constatat în urma audierilor în comisia de Transporturi că în acea perioadă lucrurile nu au funcționat prea bine.

În cadrul emisiunii Băișanu a confirmat că TAROM are curse care nu se justifică economic, adică numărul de pasageri este redus, dar că nu știe care sunt motivele pentru care acestea sunt menținute, subliniind  însă că pentru acoperirea, parțială, a acestor pierderi compania practică prețuri foarte mari pe unele rute cu grad de încărcare bun.

El a dat exemplul rutei Suceava-București unde prețurile la bilete practicate de TAROM sunt de două-trei ori mai mari decât la curse similare.

 „Va trebui să vedem și care sunt cauzele practicării acestei politici tarifare”, a spus Băișanu.

Deputatul ALDE de Suceava a menționat că din datele pe care le are, compania TAROM încheie anul 2018 cu pierderi de 100 de milioane de lei.(T.B.)


Intră acum și în grupul de