Hoţi prinşi de poliţişti, eliberaţi de instanţă


Intră acum și în grupul de

După ce au comis mai multe furturi pe raza judeţului, trei tineri şi un minor, maramureşeni, au fost eliberaţi de instanţă după ce au fost prinşi de poliţişti. Potrivit IPJ Suceava, vineri la orele 04:00, prin „S.N.U.A.U. 112” s-a sesizat faptul că, persoane necunoscute au încercat să sustragă bunuri dintr-un magazin din comuna Vama. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, care a stabilit faptul că persoane necunoscute au încercat forţarea sistemului de închidere de la uşa de acces în magazin, dar nu au sustras bunuri, întrucât proprietara a auzit zgomote şi a ieşit afară, iar autorii au plecat imediat cu un autoturism de culoare roşie marca „VW Golf”.
În aceeaşi zi, la orele 07:30, U. IONEL, administrator al unei societăţi comerciale din comuna Vama, a sesizat poliţia locală despre faptul că persoane necunoscute au pătruns în magazin şi i-au sustras suma de 100 lei.
Potrivit IPJ Suceava, în jurul orelor 09:50, poliţiştii care executau controlul la punctul fix de pe raza comunei Poiana Stampei, au oprit în trafic autoturismul marca „VW Golf III”, condus de H. GRIGORE, în vârstă de 25 ani, în care se mai aflau T. VASILE, în vârstă de 22 ani şi C. IOAN, în vârstă de 23 ani, toţi din comuna Moisei, judeţul Maramureş.
Imediat s-au demarat cercetările, astfel că s-a constatat că T. VASILE, C. IOAN şi minorul T. E., în vârstă de 16 ani, din comuna Moisei, judeţul Maramureş, sunt autorii furturilor comise în nopţile de 30/31.01.2009 şi 04/05.02..2009 din două magazine din comuna Cârlibaba. În urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit că H. GRIGORE, T. VASILE şi C. IOAN, au mai comis o infracţiune de furt calificat dintr-o societate comercială pe raza oraşului Frasin, precum şi două infracţiuni de furt calificat şi o tentativă la infracţiunea de furt calificat pe raza comunei Vama, în dauna a trei societăţi comerciale. Toate cele patru fapte au fost comise în noaptea de 04/05.02.2009, când cei trei s-au deplasat pe raza judeţului Suceava cu autoturismul „VW Golf”.
T. VASILE şi C. IOAN au fost reţinuţi pe o perioadă de 24 de ore. Faţă de minorul T.E. s-au dispus măsuri de prindere, iar H. GRIGORE este în continuare cercetat pentru stabilirea participaţiei.
Sâmbătă, la propunerea IPJ Suceava, Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva lui T. VASILE şi C. IOAN pentru comiterea infracţiunii de „furt calificat”, fiind prezentaţi Judecătoriei Vatra Dornei cu propunere de arestare preventivă. Însă instanţa a respins propunerea de arestare preventivă şi a dispus împotriva acestora măsura preventivă de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 29 zile.
Cât priveşte minorul T.E., Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei a dispus obligarea de a nu părăsi localitatea în care locuieşte fără încuviinţarea organului care a dispus această măsură, pentru o perioadă de 30 zile. H. GRIGORE urmează a fi cercetat în stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt calificat”.


Intră acum și în grupul de