Joi e ziua în care va fi numit noul prefect al judeţului


Intră acum și în grupul de

Sorin Popescu va fi instalat prefect al judeţului Suceava în cursul zilei de joi, când se aşteaptă ca Guvernul să dea ordinul de schimbare a prefecţilor şi subprefecţilor judeţului. Popescu, care a fost director general al Direcţiei Silvice Suceava, a susţinut luni, şi proba orală pentru obţinerea statutului de funcţionar public, în cadrul Consiliului Judeţean Suceava, statut fără de care nu ar fi putut accede la funcţia de prefect. Examenul oral a avut loc după ce la finele săptămânii a reuşit să treacă cu brio proba scrisă.
Este de asemenea foarte probabil ca joi, Guvernul României să decidă şi schimbarea celor doi subprefecţi, şi în locul lui Dumitru Paşniciuc şi Angela Zarojanu să-i numească în funcţii pe PSD-iştii Eugen Girigan şi Constantin Huţanu (fost primar, timp de două mandate al oraşului Vatra Dornei).
Actuala guvernare are în vedere schimbarea legii după care îşi desfăşoară activitatea prefecţii şi subprefecţii, în sensul că mandatul acestora să fie pe o perioadă de maxim 4 ani. De altfel, euro-parlamentarul PNL, Ramona Mănescu, a demascat intenţia executivului central de a repolitiza funcţiile de prefect şi subprefecţi. Mănescu susţine că Guvernul doreşte să emită o ordonanţă prin care să limiteze mandatul unor funcţionari publici, inclusiv al prefecţilor, la 4 ani, lucru care echivalează în opinia euro-deputatului liberal cu repolitizarea funcţiei prefectului.


Intră acum și în grupul de