Cod galben de ninsori și viscol în zona de munte a județului Suceava dar și informare de precipitații moderate și intensificări ale vântului în rest

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ninsori și viscol în zona de munte a județului Suceava, dar și o informare de precipitații și intensificări ale vântului în restul teritoriului.

Codul galben este valabil de luni seara de la ora 22:00 până miercuri la ora 2:00

În intervalul menționat în zona montană vor fi ninsori importante cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 m, unde temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol, precizează ANM.

Totodată, meteorologii au emis și o informare meteo valabilă de luni seara de la ora 20:00 până miercuri la ora 10:00.

AMN arată că în intervalul menționat, în majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp.

La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă. În Banat precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seara (12 februarie) apoi vor fi mai ales ninsori.

Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marți (12 februarie) rafalele vor fi în jurul a 60…70 km/h.(N.B.)