Cod galben de vreme severă imediată în zona de munte a județului Suceava. Ninsoare și vânt cu viteze de peste 70 km/h ce reduce vizibilitatea la sub 100 de metri


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți după amiaza, o avertizare cod galben de vreme severă imediată în județul Suceava care este valabil până la ora 22:00

Potrivit ANM, avertizarea este valabilă pentru  zona de munte de peste cota 1800 m din județul Suceava.

Meteorologii arată că se va semnala  ninsoare însoțită de vânt cu viteze la rafală de peste 70 km/h, care determină reducerea vizibilității sub 100 de metri.

Reamintim că în prezent este în vigoare o informare meteo valabilă până miercuri dimineața la ora 8:00.

Meteorologii arată că în intervalul menționat vor fi precipitații în sudul, centrul și estul țării și pe arii restrânse se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 15 l/mp. La munte și în Transilvania vor fi mai ales ninsori și lapoviță și va continua să se depună strat de zăpadă. În Moldova precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina, treptat, ninsorile.

      Temporar vântul va mai avea intensificări, cu rafale în general între 45 și 55 km/h, iar în zona montană înaltă, cu viteze de peste 70 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada.(N.B.)


Intră acum și în grupul de