Bugetul de stat cu de toate! De la autostrăzi și vitamina D, la școli-container și avioane


Intră acum și în grupul de

Toată România fierbe în aceste zile pe tema bugetului de stat. Este foarte clar clar pentru toată lumea că bugetul pe 2019 e extrem de întârziat și asta nu din cauză de minuni pe care actualul Guvern așteaptă să se întâmple până la finele lui februarie ci doar din lipsă de bani. De Resurse financiare autentice și nu închipuite.

Ce vedem la știri în fiecare zi în materie de așa zise alocări viitoare de fonduri frizează, pentru cei care știu cât de cât puțină administrație publică și au ceva idei despre economie, penibilul sau chiar zona SF.

Bunicii mei îmi povesteau că pe vremuri (e vorba de perioada comunistă), din când în când, cam așa odată la patru ani, treceau pe la ei pe la poartă doi domni. Primul bine îmbrăcat și determinat și care părea de la oraș și cel de al doilea, cu un caiet și un pix în mână, foarte ascultător.

Primul venea în curtea bunicilor și se interesa de viața lor, de necazuri, de bucurii. Se ajungea inevitabil la cam…ce ar fi avut nevoie bunicul ca să aibă viața mai frumoasă. Și discuția decurgea în felul următor:

  • Domnule Chira aveți cal?
  • Nu avem cal, că de unde bani…
  • Vasile, trece acolo un cal pentru dl Chira. Auziți dar doar o vacă aveți?
  • Da, că de unde bani domnu…
  • Vasile trece acolo și o vacă de lapte.

…și după ce curtea de pe caietul lui Vasile se ”umplea” cu toate cele de trebuință pentru o gospodărie de top, Domnul de la Oraș pleca, dar nu înainte de a le aminti bunicilor că duminică sunt alegeri și să treacă pe la vot.

Bunicul râdea și știa ce urmează. Adică NIMIC. Avea și o vorbă pentru asta: deșteptu juruiește și prostu trage nădejde!!

Asta se întâmplă în momentul de față cu bugetul pe 2019. Toată lumea cere, iar Guvernul dă. Vrea Sănătatea bani, trece Orlando (a se citi dl Teodorovici-ministru de finanțe) pe hîrtie.

Vrea sportul perfomanță și fonduri…nici o problemă, are Orlando bani.

Vrea deputatul sucevean Alexandru Ștefan Băișanu autostrada Nordului cu plecare din Suceava, nici o problemă. Are Orlando fonduri. Și ca să fie penibilul maxim Orlando dă bani și pentru drumul expres Siret-București. Că dacă tot încep lucrările în județ ar fi și păcat.

 Că e simplu, electoratul nu are decât să spere.  

Bugetul pe 2019, la cum arată în momentul de față e ca un fel de shaorma cu de toate, adică are în el bani pentru ce nici nu crezi că se puteau da, arată foarte bine dar nu ține de foame și nici nu e bun pentru organism.

Știți ce nu are incă bugetul actual?

Maioneza cu gust de usturoi, dar încă nu e totul pierdut. Simt că se poate după dezbaterile din Parlament!!

Mihai Chira


Intră acum și în grupul de