Liderul PV Suceava: Pescuitul sportiv a devenit un lux după ce PSD-ALDE a modificat, în favoarea unor șmecheri, regulile. De la o taxă de 30 de lei pentru toate râurile din țară, acum doar pentru râurile din județul Suceava costul se ridică la 350 de lei


Intră acum și în grupul de

Partidul Verde filiala judeţeană Suceava consideră că pescuitul recreativ a devenit un lux pentru românul de rând și asta datorită faptului că s-au impus anumite reguli și taxe exotice.

Liderul PV Suceava, Dan Acibotăriță, precizează într-un comunicat de presă că în decembrie 2016 PSD+ALDE a anulat taxa de pescuit, în valoare de 30 de lei.

El a explicat că plata taxei de pescuit alături de un card emis de ANPA, permitea pescuitul sportiv oriunde și pe orice rău din România, cu mici excepții, pe unele tronsoane din Dunăre, zonele de frontieră.

„Astăzi, cei de la Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură au schimbat regulile jocului, au concesionat unor asociații de pescuit cam tot ce este valabil în țară, astfel încât rolul celor de la ANPA s-a diminuat simțitor, inclusiv câștigul care s-a îndreptat spre zona asociațiilor/AJVPS-uri”, a menționat Acibotăriță.

Potrivit acestuia, acum în județul Suceava, un pescar care dorește să se relaxeze pe râurile județului trebuie să scoată din buzunar, în 2019, suma de 350 de lei din care 260 lei este costul permisului pentru râul Suceava și 90 de lei pe râurile Moldova sau Bistrița, iar dacă iese din județ cele două permise sunt nule.

„Pe vremuri, cu cardul ANPA împreună cu taxa de 30 de lei puteai pescui pe râurile din România. Cu o asemenea combinație, cei de la putere, adică PSD+ALDE au modificat, în favoarea unor șmecheri, regula pescuitului”, arată liderul PV Suceava.

El se întreabă dacă asociațiile care au concesionat apele din județul Suceava, în afară de a încasa taxe vor presta pe bune și anumite servicii, cum ar fi paza râurilor de braconieri sau ecologizare râurilor.(N.B.)


Intră acum și în grupul de