Ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava privind lipsa spațiilor de depozitare a deșeurilor în județ cu impact asupra sănătății populației și poluării mediului


Intră acum și în grupul de

Problema lipsei spațiilor de depozitare a deșeurilor în județul Suceava va fi discutată, marți, de membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava care se vor reuni, în ședință extraordinară.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, în cadrul ședinței extraordinare,  reprezentantul Consiliului Județean Suceava va prezenta „situația de urgență creată ca urmare a lipsei spațiilor de depozitare a deșeurilor, cu impact asupra sănătății populației și poluării mediului  înconjurător”.

Ulterior vor urma informări ale  autorităților din domeniu  cu privire la “starea potențial generatoare de situații de urgență creată de gestionarea deșeurilor de pe teritoriul județului Suceava” prezentate de Vasile Oșean, director executiv al Agenției de Protecție a Mediului Suceava,  Adriana Angela Iordache, comisar șef al Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Suceava, Liliana Ioana Grădinariu, director executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava, și jurist Daniel Drăgoi, director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava.

La final, va fi prezentată și supusă aprobării o hotărâre referitoare  la situația de urgență privind depozitarea deșeurilor  în județul Suceava.

În continuare, în același cadru se va desfășura ședința Comitetului Local pentru Combatere a Bolilor Suceava,  în vederea instituirii unor măsuri suplimentare de prevenire a apariției Pestei Porcine Africane -PPA –  în județul Suceava,  în contextul confirmării  unor cazuri de PPA  în județul Botoșani,se mai arată în comunicat. (N.B.)


Intră acum și în grupul de