Universitari din Cracovia , Varșovia, Przemyśl sau Ivano-Frankivsk vor conferenția la USV, iar cadre didactice sucevene vor susține prelegeri la universități din Consorțiul universitar Collegium Carpathicum din care face parte și USV


Intră acum și în grupul de

Universitatea de Stat Est-Europeană din Przemyśl (Polonia) a găzduit, în week-end, reuniunea reprezentanților universităților partenere din cadrul Consorțiului universitar Collegium Carpathicum. Coordonatorul proiectului din partea universității sucevene este domnul prof. univ. dr. Ștefan Purici, Prorector cu imaginea universității, relații internaționale și dezvoltare europeană, care  participat la lucrările reuniunii.

Potrivit unui comunicat al USV, în acest an universitar, activitatea consorțiului se bazează pe schimburi academice între universitățile partenere, în diverse domenii, cu sprijinul a două granturi de finanțare: „Collegium Carpathicum – Regional Universities Network” (coordonat de Universitatea din Varșovia) și „Collegium Carpathicum – Non-EU Perspective” (coordonat de Universitatea Precarpatică „Vasyl Stefanyk” din Ivano-Frankivsk).

Sursa citată precizează că USV a primit vizita profesorului Waldemar Deluga de la Universitatea din Ostrava (Republica Cehă), care a susținut două prelegeri în luna ianuarie a acestui an, urmând ca, începând cu 25 februarie, până la finalul anului universitar 2018-2019, la Suceava să conferențieze cadre didactice și cercetători din cadrul universităților partenere, respectiv Andrii Zamoroka (Universitatea Națională Precarpatică „Vasyl Stefanyk” din Ivano-Frankivsk), Kazimierz Jurczak (Centrul pentru Studii Est-Europene din Varșovia / Universitatea Jagiellonă din Cracovia), Pauline Szeląg ( Universitatea de Stat Est-Europeană din Przemyśl) și Adam Balcer (Centrul pentru Studii Est-Europene din Varșovia).

Din partea universității sucevene, au fost selectați pentru a susține o serie de prelegeri conf. univ. dr. Marcel Mîndrescu (Facultatea de Istorie și Geografie), lector univ. dr. Radu Bruja (Facultatea de Istorie și Geografie) și lector univ. dr. Mariana Șovea (Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării), care se vor deplasa la Universitatea din Ostrava (Republica Cehă) și Universitatea de Stat Est-Europeană din Przemyśl (Polonia).

Întâlnirea din Polonia a mai luat în dezbatere și chestiuni administrative, legate de calendarul și desfășurarea prelegerilor programate pentru anul academic 2018-2019, clarificarea unor aspecte financiare și stabilirea acțiunilor viitoare.(N.B.)


Intră acum și în grupul de