Consiliul Județean Suceava va realiza Master Planul județean pentru gaz natural care să includă șase noi magistrale. Flutur: Suceava a plătit prea mult pentru Utilități și Mediu, iar 61 de primării au fost puse în genunchi și cred că merită o compensație în ceea ce privește gazul metan


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, președinte al PNL Suceava, a anunțat, vineri, în conferință de presă că urmează să fie elaborat un Master Plan județean pentru gazul natural care să includă șase noi magistrale de gaz natural.

Flutur a spus că atât PNL Suceava, cât și parlamentarii PNL de Suceava sunt extrem de supărați că au fost aruncate la coș de parlamentarii PSD-ALDE cele 32 de amendamente la Legea bugetului pentru 2019 propuse de liberali.

„Nu se poate să ai autism politic să nu ții cont de propunerile de la Suceava pentru dezvoltarea zonei, fie că vorbim de autostrada care să lege Moldova de Transilvania, drumul expres care să lege Suceava de București, dar fie că vorbim de sprijin pentru primari pentru programul marca PSD Utilități și Mediu”, a spus Flutur.

El a arătat că din cauza programului Utilități și Mediu sunt primării aproape în faliment pentru că de când e PSD la guvernare nu au fost transferate fonduri pentru plata ratelor la creditul cu garanții guvernamentale.

Flutur a mai spus că nici amendamentul privind finanțarea a șase noi magistrale de gaz metan nu a fost aprobat.

El a anunțat că în ceea ce privește gazul metan se va elabora un masterplanu județean.

„Avem informații că se pregătesc anumite proiecte. În Dolj, prima magistrală se construiește deja. Noi am cerut șase magistrale de gaz metan noi cum ar fi Păltinoasa-Cacica-Vicovu de Sus, Pojorâta-Vatra Dornei-Poiana Stampei, Suceava-Salcea-Liteni-Dolhasca, Cacica-Comănești-Dărmănești. Nu s-a aprobat nimic”, a spus Flutur.

El a arătat că prin acest Master Plan se vom cere aceste investiții în magistrale de gaz natural și că se va cere Guvernului transparență în alocarea banilor.

„S-a scumpit lemnul de foc în ultimii ani foarte mult și vom cere în fiecare zi racordarea la gaz metan pe acolo pe unde trece deja magistrala”, a spus președintele Flutur care a arătat că în asemenea situații sunt localități din zona Fălticeni precum Vadu Moldovei, Forăști, Fântâna Mare, Cornu Luncii.

„Se poate face racordare la conducta de gaz metan și trebuie să se facă”, a spus Flutur.

El crede că județul Suceava a plătit prea mult pentru proiectul ratat al PSD „Utilități și Mediu la standarde europene” și că ar trebui să beneficieze de aceste investiții.

„Suceava a plătit prea mult pentru Utilități și Mediu, iar 61 de primării au fost puse în genunchi și cred că merită o compensație în ceea ce privește gazul metan”, a conchis Flutur.(N.B.)


Intră acum și în grupul de