Sorin Popescu este noul prefect al judeţului


Intră acum și în grupul de

Noul prefect al judeţului Suceava, Sorin Popescu, a fost instalat în funcţie vineri, 13 februarie, la orele 11:00, în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Agriculturii, Marian Hoinaru. La instituire au participat, în calitate de invitaţi, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, prefecţii de Botoşani, Constantin Roman şi de Neamţ, Mihai Archip, alături de parlamentari de Suceava şi şefi de instituţii descentralizate.

În cadrul ceremoniei de învestire, Hoinaru a mulţumit fostului prefect, Ovidiu Doroftei, pentru modul în care a condus instituţia, iar acesta din urmă i-a urat succes noului prefect şi i-a recomandat să se bazeze pe colectivul din Instituţia Prefectului. „Este un colectiv cu care va perfoma”, a spus Doroftei.

După ce a depus jurământul, noul prefect, a declarat, la rândul său, că este onorat şi în acelaşi timp responsabilizat prin această numire, subliniind că împreună cu celelalte autorităţi din judeţ va pune în aplicare programul de guvernare. El a mai spus că vrea să fie un prefect care să reprezinte atât Guvernul în teritoriu, cât şi sucevenii la Guvern. „Ca prefect, reprezint Guvernul în judeţ şi, în acelaşi timp, îmi propun să reprezint sucevenii la Guvern”, a afirmat Sorin Popescu.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că deşi învestirea se face într-o zi de vineri, 13, Instituţia Prefectului, împreună cu celelalte instituţii din judeţ, va acţiona pentru a face ca lucrurile să funcţioneze mai bine. El a subliniat că deşi România trece printr-o perioadă dificilă, trebuie făcute eforturi pentru aducerea, în judeţ, a cât mai multor investiţii care să ofere locuri de muncă.

De remarcat este că, la această ceremonie, pe masa prezidiului au fost amplasate vaze în care se aflau trandafiri portocalii, unii dintre participanţi considerând că trandafirul portocaliu poate fi considerat sigla actualei coaliţii de guvernare PD-L-PSD. După ceremonia învestirii, fostul prefect, Ovidiu Doroftei, a înmânat, noului prefect, Sorin Popescu, în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Agriculturii, cheile biroului, iar cei doi au semnat şi procesul verbal de predare-primire.

Noul prefect de Suceava, Sorin Popescu, a fost director al Direcţiei Silvice Suceava, iar din 2007 a fost şeful Ocolului Silvic Frasin.


Intră acum și în grupul de