Un bărbat din Horodnic de Jos a fost reținut și introdus în arest pentru că a condus băut, fără permis un autoturism neînmatriculat

Polițiștii secției de Poliție Rurală 3 Marginea, au fost nevoiți să dispună, sâmbătă seara, măsura reținerii față de un bărbat de 54 de ani, care a săvârșit, în concurs, trei infracțiuni rutiere, iar bărbatul a ajuns în arestul IPJ Suceava.

Poliția Județeană Suceava arată că, din păcate, deși în ultimele zile mai multe persoane au ajuns în arest pentru comiterea de infracțiuni rutiere, unii șoferi dau dovadă în continuare de iresponsabilitate și își pun în pericol propria viață dar și a celorlalți participanți la trafic, săvârșind infracțiuni la regimul rutier.

Astfel, sâmbătă seara, la ora 21.10, patrula din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Horodnic de Jos, a oprit pentru control un autoturism care circula pe DC 46B pe direcția de deplasare DC 46 – Cătun Călugărița.

La volan era un bărbat de 54 ani, localnic, iar pe bancheta din dreapta față, în calitate de pasager, a fost identificat și legitimat un alt bărbat de 33 ani, din aceeași localitate.

 În continuare au fost efectuate verificări privind dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice și s-a stabilit că bărbatul aflat la volan nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

 El  a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul testului fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 Totodată, s-au efectuat verificări în bazele de date ale Poliției Române stabilindu-se că numerele de înmatriculare aplicate pe autoturism aparțin unui alt vehicul.

 Bărbatul a fost condus la Spitalul municipal Rădăuți, unde cu consimțământul său, i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 Ulterior, prin ordonanța emisă de polițiști, s-a dispus reținerea bărbatului de 54 de ani pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Suspectul a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

 Poliția Județeană Suceava amintește că din 14 februarie a lansat un amplu Program de prevenire a accidentelor rutiere la nivelul județului cu derulare până la finele anului 2019. Pe lângă activitățile preventive, de informare și responsabilizare, programul conține și module operative, printre care creșterea fermității în sancționarea celor care săvârșesc infracțiuni la regimul rutier. Polițiștii suceveni atrag încă o dată atenția cu privire la faptul că vor dispune reținerea și încarcerarea celor care săvârșesc fapte penale la regimul rutier, în funcție de gravitatea faptelor, consecințele produse și materialul probator administrat.(N.B.)