Poliția Suceava anunță verificări privind activitatea de taximetrie în zona Aeroportului Suceava: Vor fi organizate mai multe activități în teren pentru identificarea și sancționarea celor care parchează neregulamentar sau desfășoară activități de transport tip taxi cu încălcarea prevederilor legale


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava anunță că pentru polițiștii Postului de poliție Transporturi Aeriene Suceava siguranța călătorilor, dar și siguranța obiectivului deservit constituie priorități.

Sursa citată subliniază că, de asemenea, un obiectiv suplimentar îl constituie desfășurarea unor acțiuni comune cu Inspectoratul de Poliție Județean Suceava pentru asigurarea respectării legalității regimului de transport taxi în zona Aeroportului.

„În perioada următoare vor fi organizate mai multe activități în teren, în zona adiacentă pentru identificarea și sancționarea celor care parchează neregulamentar sau desfășoară activități de transport tip taxi cu încălcarea prevederilor legale”, se arată într-un comunicat de presă.

Postul de poliție Transporturi Aeriene Suceava, este unitatea care asigură ordinea și liniștea publică și acționează conform competențelor în incinta și în zona adiacentă aeroportului. Această subunitate de poliție se află în subordinea ierarhică a Serviciului Județean de Poliție Transporturi Suceava – Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași și Direcția de Poliție Transporturi și acționează conform statutului de organizare în baza ordinelor și dispozițiilor, pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională din sectorul transporturilor aeriene.

În cursul anului 2018, lucrătorii de poliție din cadrul Postului de poliție Transporturi Aeriene Suceava executat 262 controale directe, din care 48 pe linie economică și 74 pe linie judiciară, respectiv pe linia prevenirii și combaterii sustragerii de carburanți, materiale de construcții și materiale de inventar din perimetrul aeroportuar precum și  140 pe linia prevederilor Legii 38/2003 prevenirea taximetriei ilegale.

S-au mai executat 260 patrulări pedestre în perimetrul aeroportuar, ocazie cu care au fost efectuate 68 controale la sistemele de pază. Împreună cu beneficiarii serviciilor de pază și conducerea societății de pază s-au efectuat 14 instruiri a personalului de pază.

 În perioada analizată lucrătorii de poliție transporturi aeriene, au  aplicat 100 de sancțiuni contravenționale, au fost reținute două certificate de înmatriculare, două seturi de plăcuțe cu număr de înmatriculare și un permis de conducere.

„Și în anul 2019, siguranța călătorilor dar și siguranța obiectivului deservit constituie priorități pentru polițiștii Postului de poliție Transporturi Aeriene Suceava. De asemenea, un obiectiv suplimentar îl constituie desfășurarea unor acțiuni comune cu Inspectoratul de Poliție Județean Suceava pentru asigurarea respectării legalității regimului de transport taxi în zona Aeroportului. Tocmai de aceea, în perioada următoare vor fi organizate mai multe activități în teren, în zona adiacentă pentru identificarea și sancționarea celor care parchează neregulamentar sau desfășoară activități de transport tip taxi cu încălcarea prevederilor legale”, se subliniază în comunicat.(N.B.)


Intră acum și în grupul de