Şoferi amendaţi pentru că erau obosiţi


Intră acum și în grupul de

Agenţii de circulaţie suceveni au aplicat 38 de amenzi într-o singură zi, conducătorilor auto care efectuează transport de persoane şi mărfuri. Potrivit IPJ Suceava, poliţiştii din cadrul Serviciul Poliţiei Rutiere, împreună cu reprezentanţi ai Autorităţii Rutiere Române – sucursala Suceava, au organizat acţiuni pe DN 2 pe linia verificării respectării perioadelor de conducere şi de odihnă de către conducătorii auto ai autovehiculelor destinate transportului rutier public de mărfuri şi persoane.
În urma activităţilor desfăşurate pentru menţinerea unui climat de siguranţă rutieră, poliţiştii au aplicat 38 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 5.700 lei, dintre care 1 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă în cazul auto de transport persoane, 2 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă în cazul auto de transport marfă şi 35 sancţiuni aplicate pentru încălcarea legislaţiei specifice transporturilor rutiere publice. În cadrul acţiunilor au fost verificate 16 auto de transport persoane şi 34 auto de transport marfă. Totodată, agenţii de circulaţie au ridicat 3 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii rutieri l-au depistat pe R. MARIAN, de 28 ani din Iaşi, care a condus un autotractor ce tracta o semiremorcă pe DN 2 în dreptul localităţii Pătrăuţi, fără a folosi corespunzător selectorul de activitate. A fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 lei.
În aceeaşi perioadă, agenţii de circulaţie l-au depistat pe B. IANO, de 37 ani, din judeţul Satu Mare, în timp ce conducea un microbuz pe DN 2 în dreptul localităţii Pătrăuţi, având lipsă limitatorul de viteză. A fost sancţionat cu 500 lei.


Intră acum și în grupul de