ISU cere gospodarilor să cureţe zăpada şi gheaţa


Intră acum și în grupul de

În urma precipitaţiilor căzute în această săptămână pe întreg teritoriul judeţului, s-a acumulat o cantitate mare de zăpadă pe acoperişuri, copaci, trotuare şi alei. Menţinerea unei temperaturi pozitive în timpul zilei şi a temperaturii negative noaptea, a determinat ruperea copacilor şi a cablurilor, apariţia gheţii pe trotuare, a ţurţurilor la streşini, precum şi accidentarea unui număr mare de persoane în urma căzăturilor cauzate de alunecarea pe gheaţă.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina ” al Judeţului Suceava reaminteşte obligaţia instituţiilor, operatorilor economici, asociaţiilor de proprietari şi cetăţenilor de a curăţa zăpada şi gheaţă de pe trotuarele, aleile şi rigolele din faţa clădirilor în care îşi desfăşoară activitatea; să înlăture ţurţurii de pe acoperiş; să scuture copacii de zăpadă; să elibereze de zăpadă cablurile pentru a nu se rupe sub greutatea ei.
Pompierii mai solicită proprietarilor de construcţii industriale mai vechi, de depozite comerciale, hale de gatere, săli de sport sau staţii de benzină cu acoperiş plan, să cureţe zăpada pentru a evita producerea unor catastrofe prin căderea acestora.


Intră acum și în grupul de