Consiliul Județean Suceava a decis să sisteze discuții pe cererile grupului de „creștini” care contestă organizarea Bucovina Rock Castle


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a decis, joi, în unanimitate, să sisteze orice dezbatere privind cererile grupului de „creștini” care contestă organizarea Festivalului Bucovina Rock Castle.

Totodată, consilierii nu au permis contestatarilor să ia cuvântul în ședință mai ales că aceștia au depus memorii în care aduc jigniri consilierilor județeni după ședința din ianuarie în care și-au expus punctul de vedere.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur le-a spus acestora ca cererea lor s-a discutat și că a fost reținut punctul lor de vedere, dar că aceștia au cerut insistent să fie incluși iar pe ordinea de zi.

„Niciodată nu voi fi de acord și nu pot să accept injurii și cuvinte urâte la adresa demnitarilor sau a consilierilor județeni fie verbal, fie în scris. Noi nu suntem o zonă în care să fie cineva jignit. Să ne respectăm civilizat demnitatea”, a spus Flutur.

El a arătat că nu se poate ca în fiecare ședință să se discute astfel de lucruri.

Vicepreședintele CJ Suceava, Viorel Seredenciuc a spus că ședința trecută aceștia și-au prezentat punctul de vedere, iar  consilierii și-au spus punctul de vedere, dar după două zile consilierii au primit materiale în care sunt jigniți și înjurați.

El a cerut ca prin vot consilierii județeni să decidă închiderea acestui subiect, iar votul a fost unanim pentru sistarea discuțiilor pe acest subiect.

Contestatarii Bucovina Rock Castle au acuzat consilierii județeni de ateism, neomarxism, multiculturalism sau progresism și au cerut oficial finanțare pentru concerte de muzică religioasă în centrul Sucevei și nefinanțarea festivalului de rock.

Într-o cerere transmisă CJ Suceava, „grupul de cetățeni din Suceava și împrejurimi” format din cinci persoane arată că de 8  ani de zile s-au alocat bani de la bugetul Consiliului Județean Suceava  pentru muzică rock și că roagă consilierii județeni să voteze să aloce 50.000 de lei din bugetul CJ Suceava pentru luna august 2019 pentru trei zile de concert cu muzică religioasă creștină clasică în centrul municipiului Suceava între orele 18-22.

„Trebuie să fiți corecți și față de creștinii din județul și municipiul Suceava. Vă promitem că vom aduce cele mai bune coruri, cvartete, voci și orchestre creștine din România. Publicul va fi super-încântat”, se arată în cerere în care se menționează ca banii să intre în contul bancar personal al unuia dintre solicitanți.

Totodată, în aceeași cerere se solicită nefinanțarea din bani publici a Bucovina Rock Castle, pentru că ar „călca Legea lui Dumnezeu”.

„În plenul ședinței de Consiliu Judetean Suceava din data de 30 ianuarie 2019, am observat cu maximă stupoare și tristețe că mulți din consilierii județeni, sunt grav afectați de: ateism, neomarxism, masonerie-rotariană, progresism , multiculturalism, trădand într-o maximă veselie valorile creștine-biblice, valorile culturale și tradiționale românești-bucovinene”, susțin aceștia.

Din acest motiv ei le fac cadou consilierilor județeni suceveni un CD cu Biblia Audio și cântece creștine.(N.B.)


Intră acum și în grupul de