Ruta ocolitoare spre Botoșani intră în linie dreaptă. Primarul Ion Lungu anunță că proiectul costă două milioane de euro și va fi finalizat odată cu darea în folosință a noului pod peste râul Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri că s-a început proiectul pentru ruta alternativă Suceava-Botoșani care este separată în două etape, prima etapă, include realizarea noului pod peste râul Suceava, iar a doua etapă o reprezintă  drumul cu o lungime de 4 kilometri, din care 2,212 kilometri până la pod și 1,9 kilometri după pod.

Primarul a spus că va fi scoasă la licitație execuția primului tronson, de 2,212 kilometri care începe de la strada Traian Vuia, unde va fi amenajat un sens giratoriu și continuă pe strada Apeductului până la pod pe strada Energeticianului și se va intersecta și cu drumul spre Mirăuți, care va fi reabilitat pe o lungime de 1,5 kilometri.

„După estimările noastre costul drumului rutei ocolitoare este de circa 2 milioane de euro”, a spus primarul.

El a menționat că în bugetul acestui an este prevăzută suma de 100.000 de lei pentru studii pentru acest drum, dar și suma de 2 milioane de lei pentru lucrări de execuție a primului tronson urmând ca în anul 2020 să se continue cu partea a doua a drumului care să ajungă în Salcea, fiind trei trasee care sunt deja folosite.

Primarul a spus că ruta cea mai scurtă traversează calea ferată înainte de sediul Termica, de unde mai sunt 1,1 kilometri până în zona Avicola și că a fost depusă documentația la CFR pentru avizarea proiectului de traversare a căii ferate.

„Intenția noastră este să facem acești patru kilometri să ieșim în DN 29 în zona Avicola”, a spus primarul.

El a menționat că urmează ca în perioada următoare să fie aprobați indicatorii tehnico-economici astfel încât să se poată declanșa procedurile de licitație pentru proiectare și execuție a acestui drum.  

Potrivit lui Lungu, podul peste râul Suceava va fi finalizat în 24 de luni și intenția municipalității este ca și drumul spre pod să fie realizat în acest interval de timp.(T.B.)


Intră acum și în grupul de