Alte cinci cazuri de rujeolă nou confirmate au fost raportate în judeţul Suceava


Intră acum și în grupul de

Alte cinci cazuri de rujeolă nou confirmate au fost raportate în judeţul Suceava în perioada 4-8 martie 2019.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în ultima săptămână, în 20 de judeţe şi în Bucureşti au fost raportate alte 111 cazuri nou confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, cinci dintre cazuri de îmbolnăvire fiind înregistrate în judeţul Suceava.

De menţionat este că în judeţ au mai fost raportate trei cazuri de rujeolă în cursul lunii ianuarie 2019, boala fiind diagnosticată la trei fraţi cu vârste de sub cinci ani, din municipiul Rădăuţi, care nu fuseseră vaccinaţi antirujeolic.

Autorităţile sanitare sucevene atrăgeau atenţia la începutul acestui an că vaccinarea este singura metodă de prevenire a îmbolnăvirilor cu această bolă extrem de contagioasă, rujeola fiind o infecție virală care poate evolua cu complicații majore, ce pot merge până la deces.

Vaccinarea antirujeolică este recomandată copiilor cu vârsta între 9 și 11 luni, cu revaccinare la vârsta de 1 an și ulterior la vârsta de 5 ani.

Directorul executiv al DSP Suceava, medicul Liliana Grădinariu, a declarat pentru NewsBucovina că instituţia a solicitat Ministerului Sănătăţii suplimentarea dozelor de vaccin ROR, vaccin  combinat care protejează copiii împotriva a trei boli: rujeola, oreionul şi rubeola.

Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2-4 săptămâni, iar confirmarea şi clasificarea unui caz durează în medie 3 săptămâni, potrivit CNSCBT.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de