Ponta, la Suceava: Ce PSD mai e ăsta care a înghețat pensiile de la 1 ianuarie, a înghețat salariile și nu vrea să dea alocațiile? Alegerile europarlamentare vor dovedi dacă Liviu Dragnea mai are legitimitatea să conducă România.


Intră acum și în grupul de

Liderul Pro România Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Suceava, într-o conferință de presă, că miza alegerilor europarlamentare din 26 mai este dacă rezultatul PSD îi va da în continuare legitimitate lui Liviu Dragnea să conducă țara și să facă ceea ce își dorește și s-a întrebat cum s-a ajuns ca PSD să fie partidul care să înghețe pensiile și să nu dubleze alocațiile copiilor.

Ponta a explicat că acum Liviu Dragnea conduce România, invocând scorul de 46% obținut  la alegerile din 2016.

„Eu, Mihai Tudose, Gabriela Firea, Adrian Țuțuianu, Cătălin, noi spunem că nu e scorul lui Dragnea. Noi spunem că am contribuit și noi și o să vedem pe 26 mai. Dacă Dragnea fără noi ia tot 46%, înseamnă că e scorul lui, n-avem ce să-i facem și are voie să conducă România în continuare. Dar dacă nu ia 46%, înseamnă că el conduce cu voturile noastre, iar nouă nu ne dă nici măcar dreptul să vorbim în Parlamentul României. Atunci problema principală după votul din 26 mai, că nu se schimbă majoritatea și nu avem alt Guvern e o problemă de legitimitate foarte mare. Dacă nu mai ia Dragnea 46% înseamnă cu nu mai poți tu, Liviu Dragnea, să conduci toată România și să-ți pui oameni tăi”, a declarat fostul prim ministru.

Ponta a mai spus că el crede că alegerile europarlamentare  sunt niște alegeri mult mai importante decât de obicei.

„Miza nu sunt cei 33 de români care vor merge în Parlamentul European, ci va fi să vedem dacă Liviu Dragnea mai are legitimitatea formală de a conduce România sau dacă o parte importantă din voturile de 46% din voturile pe care PSD le-a luat sunt ale mele, ale lui Cătălin sau ale celor pe care, pe rând, ne-a împins pe scări și practic și-a asumat și ne-a furat acele voturi”, a spus Victor Ponta.

El s-a întrebat cum s-a ajuns ca  PSD să înghețe pensiile sau să nu dubleze alocațiile copiilor.

„ Ce PSD este ăla care a înghețat pensiile de la 1 ianuarie, a înghețat salariile și nu vrea să dea alocațiile. Păi vor liberalii să dubleze alocațiile și nu vor PSD-iștii? Ce PSD mai e ăsta?”, a întrebat Ponta.(T.B.)


Intră acum și în grupul de