Simularea Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VII-a şi a VIII-a începe luni, cu proba la Limba şi literatura română


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 15 000 de elevi suceveni ai claselor a VII-a şi a VIII-a susţin luni proba la Limba şi literatura română din cadrul Simulării Evaluării Naţionale, timpul destinat elaborării lucrării scrise fiind de două ore, din momentul distribuirii subiectelor fiecărui elev.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, în perioada 11 – 13 martie 2019, la nivel național, se organizează simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII), la care participă, în premieră, și elevii clasei a VII-a. 

Proba scrisă la matematică este prevăzută să se desfăşoare pe 12 martie, iar cea la Limba şi literatura maternă pe 13 martie, în timp ce comunicarea rezultatelor obţinute de elevi va fi pe 22 martie.

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30, iar probele încep la ora 9,00, când vor fi distribuite subiectele în fiecare sală.

MEN precizează că “subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această dată”.

Sursa citată menţionează că lucrările vor fi corectate  în baza unor bareme care “asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea”.

“Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog”, mai precizează MEN.

Simularea Evaluării Naţionale are ca scop familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie, conform MEN.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de