Președintele Gheorghe Flutur s-a întâlnit cu oficialități ale landului austriac Stiria cu care discută despre proiecte viitoare de colaborare cu Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut, luni, în prima zi a vizitei oficiale a unei delegații a județului Suceava în landul austriac Stiria (Steiermark) întâlniri la nivel înalt cu oficialități austriece.

Delegația județului Suceava condusă de președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur,  a început, luni, o vizită de lucru în landul Landul Steiermark (Stiria) din Austria.

Landul Steiermark (Stiria) este unul dintre cele mai mari din Austria – al doilea ca suprafață, fiind o zonă dintre cele mai variate ca relief și deosebit de atrăgătoare pentru turiști.

Programul este organizat de grupul de parlamentari austrieci care a fost prezent în județul Suceava, în Bucovina, la începutul lunii octombrie a anului trecut, când s-au purtat discuții și au fost lansate mai multe propuneri de colaborare.

Astfel, delegația suceveană condusă de Gheorghe Flutur a purtat discuții cu viceguvernatorul landului Steiermark, Michael Schickhofer, cu consulul onorific al României în Austria, Andreas Bardeau, iar la Parlamentul landului din Graz a avut o întâlnire cu președintele Gerhard Kurzmann.

Totodată, delegația suceveană a fost primită și de reprezentanți ai Primăriei Fuerstenfeld.

În zilele de marți și miercuri vor fi întâlniri tematice și vizite în teren.

„Marți vom fi la Aeroportul din Graz unde vom discuta despre posibilitatea de a fi introduse curse aeriene Suceava – Graz. Tot aici sunt programate mai multe discuții tematice, pe sănătate, turism, silvicultura și mediul de afaceri, învățământ”, a spus Gheorghe Flutur.

El a menționat că împreună cu primarii din Vatra Dornei , Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului va participa la întâlni și cu primari din mai multe localități din regiune, pentru un schimb de experiență axat în special pe modul în care prin organizarea de tip asociativ putem promova proiecte importante pentru dezvoltarea localităților și a județului.

„De menționat este că în cadrul acestor întâlniri vom discuta despre perfectarea unui parteneriat de colaborare între Județul Suceava și Landul Steiermark (Stiria) și, pornind de la faptul că avem o serie de puncte comune, propunem pentru început o colaborare pe mai multe domenii, pe care le considerăm de interes comun: administrație publică, turism, sănătate, învățământ, cultură, transport aerian și silvicultură”, a conchis Gheorghe Flutur. (T.B.)