Vasile Ilie propune modificarea componenţei comisiei pentru persoane cu handicap din judeţ


Intră acum și în grupul de

Comisia pentru persoane cu handicap din judeţul Suceava îşi va schimba componenţa, urmând să fie reanalizate mai multe cazuri de persoane cu deficienţe, după ce s-a constatat că numărul noilor cazuri de persoane cu handicap din judeţ aproape că s-a triplat, în ultimii trei ani.

Vicepreşedintele deliberativului judeţean sucevean, Vasile Ilie, a declarat miercuri, că a sesizat o creştere a numărului de cazuri de persoane cu handicap în ultimii trei ani, de la 893 în 2006, la 2.074 în 2007 şi la 2.320 în 2008, constatând că la copii, creşterea a fost cu 20 la sută, în timp ce la adulţi, cu 270 la sută. „Creşterea exponenţială a numărului de cazuri de persoane cu handicap m-a determinat să propun schimbarea componenţei comisiei şi să cer reanalizarea tuturor cazurilor. Unde comisia nou numită va considera, ar trebui să fie făcute contraexpertize, iar cazurile noi să fie tratate cu mult mai multă atenţie”, a spus Ilie.

Vicepreşedintele CJ Suceava a menţionat că în 2007 a fost modificată legislaţia care reglementează drepturile şi obligaţiile persoanelor cu handicap, dar consideră că e prea mare numărul de noi cazuri înregistrate în judeţ. Vasile Ilie a mai adăugat că la şedinţa CJ de săptămâna viitoare va propune un proiect de hotărâre pentru modificarea componenţei comisiei pentru persoanele cu handicap.

În judeţul Suceava sunt înregistrate în prezent 18.703 persoane cu handicap, din care 16.233 adulţi şi 2.470 copii.


Intră acum și în grupul de