Botoşănean cu mandat european de arestare, urmărit prin INTERPOL


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava a înaintat miercuri Curţii de Apel Suceava, propunerea de luare a măsurii arestării lui Ajechiloae Mihai Sorin din Botoşani, pe baza semnalării dispuse în baza mandatului european de arestare emis de către procurorul public de la Curtea Regională Amsterdam la data de 2 mai 2006, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de fiinţe umane, contrabandă, viol şi spălare de bani. Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Suceava, Rodica Neagu – Dumitrescu, opt victime au raportat traficul de fiinţe umane comis de către un grup de persoane, dintre care una este persoana căutată. Acesta a menţionat miercuri, că victimele au fost racolate de la 01.01.2004 până la 07.03.2006 din România de către botoşănean şi ceilalţi membri ai grupului infracţional, pentru a munci în Olanda.

„După ce au fost aduse în Olanda, cele 8 victime au fost obligate să se prostitueze pentru a le plăti acestora, le-au fost luate paşapoartele, au fost ameninţate şi atacate şi au fost sechestrate în apartamentele făptuitorilor. De asemenea, două dintre reclamante au fost violate de către persoana solicitată. Banii obţinuţi de la victime au fost transferaţi în România prin serviciile bancare”, precizează purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Suceava, cu menţiunea că cei din grupul infracţional din care face parte şi botoşăneanul sunt suspectaţi de autorităţile olandeze şi de săvârşirea infracţiunii de spălare de bani.

Astfel, în baza prevederilor legale în vigoare, Curtea de Apel Suceava a dispus arestarea lui Ajechiloae Mihai Sorin, împotriva căruia s-a emis la data de 2 mai 2006 un mandat european de arestare de către procurorul public de la Curtea Regională Amsterdam, şi cu privire la care s-a înaintat mesaj de urmărire internaţională de către INTERPOL Haga, pe o durată de 5 zile, respectiv de la 18 februarie 2009 la 22 februarie 2009, inclusiv.
Rodica Neagu – Dumitrescu mai specifică faptul că, completul de judecată a stabilit un nou termen pentru judecarea cauzei la data de 20 februarie 2009, ora 13:00, iar botoşăneanul are dreptul de a formula recurs.


Intră acum și în grupul de