Concurs de fotografie, la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni


Intră acum și în grupul de

La Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni se desfăşoară în această perioadă, în colaborare cu Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava, proiectul şcolar „Tehnologie şi artă”, care îşi propune introducerea educaţiei pentru tehnică în toate clasele, atât la ore cât şi în cadrul activităţilor extraşcolare. Una din activităţile importante ale proiectului este Concursul de fotografie “Tehnologie şi artă”, la care elevii pot trimite pe adresa şcolii cel puţin 3 şi cel mult 5 fotografii până pe 20 februarie.
Potrivit prof. ing. Ionel Vovciuc, coordonatorul proiectului, este vorba de fotografii care să surprindă tehnici, tehnologii, artă în tehnică, din toate domeniile de activitate, cum ar fi un cazan de ţuică a bunicului de la ţară, o maşină veche de cel puţin 100 de ani, car rustic, un tren pe câmp, o şină de cale ferată, roată rustică a unei fântâni, construcţii şi tehnici de construcţii, un atelier de potcovit, un atelier şcolar în care să surprindă o maşină tehnică, un atelier privat de tehnică, aparate tehnice medicale utilizate în intervenţii chirurgicale, etc.

Elevii interesaţi de concurs trebuie să aibă un aparat foto personal, digital sau tehnic şi neapărat să respecte tema concursului. Pentru informaţii despre regulamentul concursului, ei pot accesa pagina de internet www.calificativ.ro.
Nu se admit lucrări copiate de pe internet, altfel cei care fac acest lucru pot fi eliminaţi din concurs. “Concursul este prevăzut cu două etape: în prima etapă pot participa mai mulţi elevi ai unei clase, iar după o jurizare vor fi acceptaţi pentru finală doar trei elevi dintr-o clasă, a căror lucrări au fost considerate „bune” şi „foarte bune”. În a doua etapă, trebuie să participe la celelalte activităţi impuse de coordonatorul proiectului şi a echipei de lucru din care face parte, în vederea atingerii obiectivelor”, a precizat Vovciuc.

Fotografiile vor fi expuse în perioada 25 februarie-5 martie, ele urmând a fi jurizate pe 6 martie. Festivitatea de premiere va avea loc pe 9 martie. Proiectul “Tehnologie şi Artă” a fost lansat pe 9 februarie şi va dura până în luna martie. Ca obiective generale menţionăm implicarea elevilor în activităţi intraşcolară, cunoaşterea tehnicilor fotografice, familiarizarea cu conceptul de “laborator” practic, îmbunătăţirea relaţiilor de comunicare între elevi, cunoaşterea tehnicilor de realizare a unei operaţii de laborator. Până acum, dintre activităţile proiectului au avut loc întâlniri cu elevii, prezentarea ofertei educaţionale şi a laboratoarelor de practică de la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, realizarea unor laboratoare practice în cadrul acestei facultăţi, training-uri cu elevii claselor terminale, cursul de iniţiere în arta fotografică.


Intră acum și în grupul de