„Excelenţa în programare”, program de pregătire online pentru elevii pasionaţi de computere


Intră acum și în grupul de

Mai mulţi profesori de informatică şi matematică ai şcolilor sucevene şi rădăuţene au realizat un program de pregătire de performanţă în informatică pentru elevii de 8-12 ani, cu scopul de a-i iniţia în programarea calculatoarelor. Este vorba despre 10 profesori implicaţi în pregătirea elevilor, de la Colegiile „Mihai Eminescu” Suceava, „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, de la Palatul Copiilor Suceava, Şcolile generale nr. 1 şi nr. 3 Suceava, precum şi inspectorii Daniel Vlad şi Narcisa Ştefănescu. Programul se va desfăşura în întregime online, sub coordonarea IŞJ Suceava, elevii doritori să se înscrie putând accesa site-ul excelenta.cn-eminescu.ro/index.php. Site-ul a fost realizat de prof. Carmen Popa şi administrat de prof. Claudiţa Brădăţan.

Pregătirea elevilor înscrişi este structurată în acest an şcolar pe 7 runde pentru fiecare categorie de elevi: grupa prichindel, mică, medie şi avansaţi, o rundă având de regulă o durată de 12 zile. Prima ediţie a programului a început pe 12 februarie şi se va încheia pe 27 mai. Pot participa copii din licee, şcoli şi cluburi ale copiilor care au conexiune la Internet în laboratorul de informatică, în sălile de cerc sau acasă. Potrivit organizatorilor, într-o rundă elevul va parcurge conţinutul lecţiei propuse şi va primi spre rezolvare două probleme, fiecare grupă de vârstă în parte având lecţii cu conţinuturi şi probleme proprii.
Soluţiile trimise de elevi vor fi corectate de către o comisie de jurizare a concursului, iar rezultatele vor fi afişate pe site, nemulţumiţii având posibilitatea de a face contestaţie. La final, va fi o rundă organizată de IŞJ, la o dată ce va fi anunţată la sfârşitul programului de pregătire, la care pot participa primii 5 elevi din fiecare grupă, împreună cu profesorii care i-au pregătit.


Intră acum și în grupul de