Primarul Ion Lungu a cerut la Summit-ul European al Regiunilor și Orașelor o nouă axă de finanțare europeană pentru construirea de parcări supraterane și subterane în orașe. Corina Crețu: Comisia Europeană aprobă dacă propunerea vine de la Guvern


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, care participă la București la cel de-al optulea Summit European al Regiunilor și Orașelor a cerut realocarea de fonduri europene neangajate pe axele prioritare din Programul Operațional Regional și înființarea unei noi axe pentru construcția de parcări supraterane și subterane în orașe.

Lungu participă, la București, la Palatul Parlamentului la al 8-lea Summit European al Regiunilor și Orașelor.

„În prezența președintelui european al regiunilor,  Karl-Heinz Lambertz, al comisarului european Corina Crețu, al vice-priministrului Daniel Suciu, am ridicat problema realocării fondurilor europene neangajate, de exemplu cele de Axa 3.1 A, pe o Axă nouă, care să fie destinată construirii de parcări supraterane și subterane în mediul urban”, a spus Ion Lungu.

Potrivit acestuia, comisarul european Corina Crețu i-a răspuns că propunerea trebuie să vină de la guvern, iar Comisia Europeana aprobă solicitările guvernelor țărilor membre.

Primarul Ion Lungu a menționat că ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice , Daniel Suciu, i-a răspuns în plen că va veni la Suceava pentru a purta discuții despre acest subiect.

„Am arătat că municipalitatea suceveană a realizat două parcări subterane în exercițiul financiar 2007-2013 și are pregătite 10 proiecte pentru parcări supraterane. Sperăm că în urma realocărilor financiare să putem construi parcări supraterane pe fonduri europene în orașul nostru”, a declarat Ion Lungu.(T.B.)


Intră acum și în grupul de