Primăriile din mediul rural au fost somate să-şi închidă gropile de gunoi


Intră acum și în grupul de

Primarii din judeţul Suceava se vor întâlni duminică cu secretarul de stat în Ministerului Mediului, Dan Cârlan, pentru a stabili împreună soluţiile care pot fi aplicate, temporar, privind depozitarea deşeurilor, în condiţiile în care majoritatea gropilor de gunoi din judeţ vor trebui închise până la mijlocul anului, iar proiectul de construcţie a celor două depozite ecologice în judeţ se află abia la stadiul de realizare a studiului de fezabilitate.
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat joi, într-o conferinţă de presă că au fost deja primite adrese prin care toate localităţile din mediul rural al judeţului sunt somate să-şi închidă gropile de gunoi până în 16 iulie.

El a menţionat că vor trebui închise la mijlocul anului 177 de gropi de gunoi din mediul rural, la care se adaugă gropile de gunoi care au fost închise de la începutul acestui an, ale oraşelor Suceava, Vatra Dornei şi Siret.
Şeful deliberativului judeţean a subliniat că vor trebuie grăbite investiţiile programate prin proiectul în valoare de 42 de milioane de euro de construcţie a două depozite ecologice în judeţ, al cărui studiu de fezabilitate va fi aprobat la mijlocul lunii martie. El consideră că pentru soluţionarea problemei gestionării deşeurilor este necesar un „efort uriaş” din partea administraţiilor locale, care vor trebui să investească în platforme provizorii de depozitare a deşeurilor. „Este o problemă costisitoare care va trebui pusă în practică”, a spus preşedintele CJ Suceava.


Intră acum și în grupul de